Музика

Легендарният композитор и музикант Yanni за първи път в България

Концертът е в София на 2 юни

Легендарният композитор и музикант Yanni за първи път в България


◊ ПЪРВИ КОНЦЕРТ У НАС НА ГРЪЦКИЯ КОМПОЗИТОР

Легендарният композитор и музикант Yanni ще изнесе концерт в София на 2 юни. Събитието е част от световното му турне, озаглавено „World Without Borders“ („Свят без граници“), което отведе Yanni и неговия оркестър към Азия, Близкия изток, Южна и Северна Америка, а сега и в Европа. Билетите за събитието се продават в мрежата на „Евентим“ на цени, стартиращи от 50 лв.

Yanni ще застане за първи път пред българска публика и ще представи най-доброто от творчеството си през последните 30 години. Ще чуем както хитове от всичките му общо 19 албума досега, така и парчета от новия му албум „Inspirato“.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА YANNI

Запазена марка на музиканта са зрелищните шоу-спектакли, които артистът обича да прави на едни от най-прекрасните и вълнуващи места в света. Концертите му в Акропола в Гърция, Тадж Махал в Индия, Забранения град в Китай, Роял Албърт Хол в Англия и Ел Моро в Пуерто Рико му спечелват световна слава и любовта на хора от всяко кътче на земното кълбо. Всъщност това са едни от най-излъчваните и предавани на живо музикални събития изобщо, видени от милиони хора. Записът от концерта на Yanni в Акропола е второто най-продавано видео за всички времена след „Thriller” на Майкъл Джексън.

Yanni има над 40 платинени и златни албума, а продажбите му в световен мащаб надхвърлят 25 милиона. Последният му лайв албум „YANNI: Live at El Morro, Puerto Rico (На живо от Ел Моро, Пуерто Рико)“ и студийният му албум „Truth of Touch“ за пореден път доказват, че творчеството на таланта от Гърция Yanni не познава граници, дистанции и различия.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
30.04.2014 г. 13:22
Посетено:
1053
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19077-legendarniyat-kompozitor-i-muzikant-yanni-za-parvi-pat-v-balgariya