Музика

Великденски концерт на Силви Вартан в София

На 24 април от 19,30 часа в зала 1 на НДК

◊ СЪБИТИЕТО

Световноизвестната френска певица Силви Вартан ще поздрави българската публика с грандиозен Великденски концерт на 24 април от 19,30 часа в зала 1 на НДК. 
            
• Ден преди това, на 23 април от 11:00 ч., Вартан ще се срещне в Българското национално радио с българските медии.

            
Силви Вартан пристига в София от Токио, придружавана от топ музикантите, записали най-новия четиридесети поред диск на певицата - „Силви в Нашвил“. Този албум оглави френските класации и генерира безпрецедентно вълнение в социалните мрежи. Силви отново е на върха, и то с изключително динамична музика - от популярните френски шансони до рок звученето на митичния  Нашвил. Освен осемте музиканти, заедно с нея на сцената ще бъдат и две бек вокалистки. Шоуто е режисирано в САЩ и цялата продукция е технически сложна, но много атрактивна.

Силви Вартан има изключително дълга и успешна кариера във Франция и САЩ с 40 издадени диска, 1800 песни, 40 милиона продадени копия, шест филма, 2000 корици на списания  и хиляди разпродадени концерти. Българската публика още пази спомена за първия й концерт у нас след демократичните промени, когато тя разплака 4000–ната зала с емоционалните си изпълнения.
 
В продължение на близо три десетилетия славата на Силви Вартан заливаше света, тя бе припозната за секс символ на Франция. Заедно с легендарните „Бийтълс“, Вартан изнесе 50 изключителни концерта в зала „Олимпия“. Силви и първият й съпруг - Джони Холидей дълги години бяха най-популярната звездна двойка. Концертът й в НДК е част от продължаващото в момента успешно световно турне и ще бъде истински Великденски празник за нейните български почитатели.


Билети се продават в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.Автор:
Иван Върбанов, БНР
Публикация:
17.04.2014 г. 16:27
Посетено:
984
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/19010-velikdenski-kontsert-na-silvi-vartan-v-sofiya