Музика

Оперетни и оперни бисери в Пролетен концерт на Операта в Пловдив

В програмата: произведения от Росини, Пучини, Лехар, Делиб, Офенбах и Йохан Шраус

Оперетни и оперни бисери в Пролетен концерт на Операта в Пловдив
Елена Баръмова


◊ СЪБИТИЕТО

Оперетни и оперни бисери ще радват пловдивчани в петък - 11 април, в Концертна зала от 19 часа.

Специално за концерта в Пловдив пристигат гостите Евгения Ралчева и Елена Баръмова - една от най-добрите ученички на Гена Димитрова. Заедно със солистите на Държавна опера Пловдив - Елена Чавдарова-Иса, Ивайло Михайлов, Жанета Стегарева, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев и Стоян Даскалов, те ще изпълнят популярни арии и дуети от Росини, Пучини, Лехар, Делиб, Офенбах и Йохан Шраус.

В програмата присъстват фаворити на публиката като Дует на цветята от „Лакме”, Кавантина на Фигаро от „Севилският бръснар”, Nessun dorma oт „Турандот”, Кан-кан от „Орфей в ада”, Радецки марш, както и незабравими италиански канцонети като “Завръщане в Соренто” (Torna a Surriento). Феновете на оперетата пък ще чуят фрагменти от „Моя прекрасна лейди”, „Царицата на чардаша”, „Веселата вдовица”, „Джудита”.

С намигване към публиката, в програмата е включена и Песен на Су Чонг от „Страната на усмивките” на Лехар, в изпълнение на Ивайло Михайлов. Талантливият пловдивски тенор се завърна само преди седмица именно от Азия, където над три месеца бе наставник и съдия в първото издание на световния хитов формат “Popstar to Оperastar” – Виетнам.

 

Билети за пролетния концерт се продават на касата на Концертна зала.

 


Автор:
Никола Шопов
Публикация:
10.04.2014 г. 12:14
Посетено:
1032
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18956-operetni-i-operni-biseri-v-proleten-kontsert-na-operata-v-plovdiv