Музика

Надпяване в Първо студио на БНР

Концерт на победителите във фолклорната класация "Надпяване" на програма "Христо Ботев" на БНР

Надпяване в Първо студио на БНР


◊ ПОКАНА

На 8 април от 18.30 часа в Първо студио на Българското национално радио ще се проведе галаконцерт на победителите в „Надпяване“ – фолклорната класация на програма "Христо Ботев". 

В продължение на една година (от април 2013 до март 2014) изпълнители на народна музика от цяла България се състезаваха за наградата „Песен на месеца“, като всеки месец на слушателите бяха предлагани пет нови песни. Целта на създателите на фолклорния Топ 12 е да представи в националния ефир новата фолклорна продукция на БНР, да представя дебютанти и да припомни известни изпълнители в жанра с техни нови записи.

Със своя вот слушателите отличиха следните дванадесет изпълнители: Венцислав Пенев – април; Женя Казакова – май; Иванка Атанасова – юни; „Живко Василев трио“ – юли; формация „Илиев“ – август; Християна Христова – септември; Данислав Кехайов – октомври; оркестър „Пловдив“ – ноември; Стоян Ганчев – декември; Жечка Сланинкова и Ваня Вълкова – януари; Теодора Стамболиева – февруари; Ани Богданова – март.

На финала на тазгодишната надпревара, екипът на „Надпяване“ кани своята вярна аудитория на галаконцерт с участието на финалистите. Почитателите на фолклорната музика ще могат да се насладят на  певческото изкуство на живо на 8 април в Първо студио на БНР от 18.30 часа. Входът е свободен.

Автор:
Иван Върбанов, БНР
Публикация:
07.04.2014 г. 15:50
Етикети:
музикабългарски фолклорконцерт
програма Христо Ботев на БНР
фолклорна класация Надпяване
Посетено:
1233
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18933-nadpyavane-v-parvo-studio-na-bnr