Музика

Концертът на Tricky започва с джазовия квартет "Hidden Orchestra"

Tricky се завръща у нас с девети студиен албум

Концертът на Tricky започва с джазовия квартет "Hidden Orchestra"


◊ ДВЕ В ЕДНО

С необикновения джазов квартет от Шотландия “Hidden Orchestra” ще започне музикалната вечер на 9 април в Зала 3 на НДК, чиято кулминация ще бъде появата на трип-хоп музиканта Tricky. Той ще представи у нас своя девети студиен албум „False Idols“.

 

◊ КОИ СА ШОТЛАНДЦИТЕ ОТ „HIDDEN ORCHESTRA”

Интимна разходка с филмов привкус в компанията на брилянтните музиканти от “Hidden Orchestra” – точно така ще започне вечерта на 9 април в Зала 3 на НДК. В такава загадъчна атмосфера ще ни потопи една от най-емоционалните съвременни музикални формации, които по изключително нетрадиционен начин забъркват джаз, класика, хип хоп, дръм енд бейс и рок.

В основата на “Hidden Orchestra” са двама барабанисти, пианист и композитор и диджей. Творчеството на бандата включва множество компилации и два самостоятелни албума – „Night Walks“ и „Archipelago“. Последният им албум „Archipelago“ е един от най-красивите и изтънчени албуми за 2012 г. Музиката на шотландския оркестър съчетава по нетрадиционен начин джаз, класика, хип хоп, дръм енд бейс и рок.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за двойния концерт на 9 април са на цени от 35, 40 и 45 лв. и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК и в мрежата на „Евентим“.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.04.2014 г. 10:40
Посетено:
1024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18898-kontsertat-na-tricky-zapochva-s-dzhazoviya-kvartet-hidden-orchestra