Музика

"Massive Attack" със световна премиера в София на 5 юни

Tricky с концерт на 9 април

"Massive Attack" със световна премиера в София на 5 юни

 

◊ СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

„Massive Attack“ ще направят световната премиера на новия си аудио-визуален проект в София на 5 юни в Зимен дворец на спорта. Автор на концепцията е Робърт Дел Найа, но повечето детайли за проекта се пазят все още в тайна.

Датата на концерта в София е единствената на Балканите и се очаква у нас да дойдат фенове от Румъния, Сърбия, Македония и Гърция.

Билетите за концерта на „Massive Attack“ са вече в продажба на промоционални цени от 50 до 80 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на „Тикетпортал“. Единствено в магазин „Яко“ в София ще се продават комбинирани билети за концерта на Tricky на 9 април и шоуто на „Маssive Attack“  на 5 юни.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ТРИП-ХОПА

„Маssive Attack“ е една от най-иновативните и влиятелни групи на нашето време. Те са и главните заподозрени за създаването на музикалното течение трип-хоп. Тяхната музика е характерна с нетрадиционните забърквания на бавен хип-хоп ритъм с нежни вокали, чувствени мелодии, дъб груув, соул и реге.

Зад „Маssive Attack“ стоят бристолските легенди Робърт Дел Найа (Robert “3D” Del Naja) и Грант Маршал (Grant “Daddy G” Marshall), създали едни от вечните сингли като „Unfinished Sympathy“ и „Теаrdrop“. В края на 2013 г. Дел Найа обяви официално, че групата работи по нов студиен албум.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.04.2014 г. 10:25
Посетено:
1123
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18897-massive-attack-sas-svetovna-premiera-v-sofiya-na-5-yuni