Музика

Премиера: "Cinema" - новият проект на Мирослава Кацарова

Първи концерт от пролетния сезон на "Камерна сцена Пловдив"

 Премиера: "Cinema" - новият проект на Мирослава Кацарова


◊ СЪБИТИЕТО

Мирослава Кацарова представя новия си проект с филмова музика на 11 април в Пловдив

„Cinema“ включва теми и песни от емблематични филми, които са подбрани от самата Мира и са лично свързани с нейния творчески път. Всички композиции са с нов аранжимент, а инструменталните теми са превърнати в песни с авторски текстове.

Аранжиментите на пиесите са дело на Мирослав Турийски и Веселин Веселинов-Еко. До тях на сцената ще чуем и Христо Йоцов.

В програмата на „Cinema“ меломаните и ценителите на стойностното кино ще чуят темите и мелодиите от „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Ново кино Парадизо“, „Бразилия“ и други.

Концертът е първият от пролетния сезон на "Камерна сцена Пловдив" и ще се състои в Първо студио на Радио Пловдив, начален час 19.00 ч. Билети могат да се купят от Мюзик център на ул. „Отец Паисий“, от касата на Операта и на място преди началото на събитието.


За новия си сезон „Камерна сцена Пловдив” се съфинансира от Община Пловдив и фирма „Дерони“. Реализацията му е в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. Проектът партнира и с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ), която чества своята 50-годишнина през 2014 г.


Автор:
Гергана Семерджиева, „Камерна сцена Пловдив”
Публикация:
01.04.2014 г. 16:49
Посетено:
1154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18880-premiera-cinema-noviyat-proekt-na-miroslava-katsarova