Музика

Kонцерт на Марчин Кожол (китара)

В програмата: Й. С. Бах, Душан Богданович, Aлександър Тансман, Mauro Giuliani и др.

Kонцерт на Марчин Кожол (китара)


◊ СЪБИТИЕТО

Kонцерт на Марчин Кожол (китара)

1 април 2014, вторник, 18 часа
Полски институт, ул. „Веслец“ 12

Вход свободен

В програмата: Й. С. Бах, Душан Богданович, Aлександър Тансман, Joaquin Rodrigo, J. Kaspar Mertz, Mauro Giuliani


Марчин Кожол (1991) – през 2013 г. завършва с отличие лиценциатската програма на Музикалната академия в Гданск. През академичната 2013/2014 е стипендиант по програмата Еразъм и следва в Guildhall School of Music and Drama в Лондон при проф. Роберт Брайтмор.

По време на обучението си развива музикалните си интереси и усъвършенства изпълнителските си умения, като участва в майсторски класове и различни курсове, ръководени от известни изпълнители, напр. Марчин Дила, Марко Тамайо, Горан Кривокапич, Марек Пашечни, Бърнард Хеб. Марчин Кожол осъществява активна концертна дейност като солист и камерен изпълнител. Лауреат на много награди, в т.ч. I място в Международния конкурс за китара в Сърбия. Лауреат на Гран при от Международния конкурс за класическа китара „Проф. Марин Големинов“ в Кюстендил през 2012.

 
По покана на организаторите полският китарист ще изнесе концерт в Кюстендил на 3 април по време на поредното издание на Международния конкурс за класическа китара „Проф. Марин Големинов“ (2-5.04.2014).


Автор:
Полски институт - София
Публикация:
28.03.2014 г. 15:13
Посетено:
1176
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18858-kontsert-na-marchin-kozhol-kitara