Музика

Quarto Quartet с пианиста Христо Казаков в Зала България

"Кварто музикантите" отбелязват със смел музикален проект 150-годишнината на Рихард Щраус

Quarto Quartet с пианиста Христо Казаков в Зала България


◊ ПРОЕКТЪТ

"Project Basel-Sofia-Quarto" е новият музикален проект на Quarto Quartet и Софийска филхармония.

Харизматичните Quarto този път ще излязат на сцената на зала "България" заедно с пианиста Христо Казаков на 23 април. В Светлата седмица, в която всеки ден е празничен, композициите на Роберт Шуман и Рихард Щраус със сигурност ще направят този ден едно изключително събитие, което всеки дълго ще пази в спомените си.

Българският пианист Христо Казаков е една от ярките звезди, които са се реализирали и утвърдили на международната сцена, но не са познати в България. Днес той живее в Швейцария и е признат за един от най-интересните интерпретатори на световната сцена, но повече от 15 години не е концертирал у нас. Реномираното американско списание „Fanfare“ също открива българския пианист Христо Казаков и през 2013 публикуват изключително ласкави оценки на критиката за неговия запис на „Голдберг Вариации“ от Йохан Себастиан Бах и дори сравняват качествата на изпълнителя с тези на великия Глен Гулд.

Quarto Quartet са известни като състав с гъвкава структура, което ги прави винаги интересни за публиката, характерните черти на стила им са великолепната драматургия, магнетична експресия и уникално сценично присъствие. Quarto създават у зрителя усещането, че съставът не свири, а разказва, танцува и рисува един неповторим свят от звуци и емоции. Според френската музикална критика, това са едни от най-интересните български музиканти на европейската сцена. 

 

• На 23 април, сряда от 19 часа, не пропускайте поредния концерт от палитрата на Quarto, в който музиката ще оживее на сцената на Зала „България“ с музикантите Иван Пенчев (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело) и Христо Казаков (пиано).

Бъдете вдъхновени!

 

Билети ще намерите на касата на Софийската филхармония в зала "България" (ул. "Аксаков" 1, тел. 029877656), както и на ticketplus.bg

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
26.03.2014 г. 22:57
Посетено:
1565
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18846-quarto-quartet-s-pianista-hristo-kazakov-v-zala-balgariya