Музика

"Europe" и "Helloween" са хедлайнери на Каварна рок фест 2014

Фестивалът организира музикална "битка" за млади рок групи на 27 юни

"Europe" и "Helloween" са хедлайнери на Каварна рок фест 2014



◊ ВОДЕЩИТЕ ГРУПИ

Двете емблематични рок групи “Europe” и “Helloween” ще бъдат основните банди на сцената на Каварна рок фест 2014. Тази година фестивалът ще се проведе на 28 и 29 юни на футболния стадион в Каварна.

 „Europe“ ще излязат на каварненска сцена на 28 юни. Шведските рокаджии са познати не само с колосалните си хитове, но и с факта, че остават в крачка със съвременното звучене.

Въпреки че “Helloween” бяха част от първото издание на фестивала в Каварна, те се завръщат у нас по желание на публиката. Тяхното участие ще бъде на 29 юни.


◊ ОЩЕ РОК ИЗНЕНАДИ

Sabaton“, които безспорно стават все по-успешни и известни за европейската метъл сцена, са потвърдили своето участие, заедно с легендарната рок пауър банда „Krokus“.

Мелодичните швейцарци „Gotthard“, класическата хеви рок банда „Pretty Maids“, легендарният бивш китарист на „Scorpions“ Jon Uli Roth и основателят на „Masterplan” Jorn Lande с едноименната норвежка група „Jorn“ гарантират невероятна програма за тазгодишния фестивал.


◊ ПЪРВИЯТ „KAVARNA BLACK SEA BATTLE OF THE BANDS“

Каварна рок фест за първи път ще организира тази година музикална „битка“ между млади рок групи на 27 юни под името „Kavarna Black sea Battle of the Bands“. Възможност да участват имат млади рок групи от България, Румъния, Русия, Турция, Грузия, Молдова и Украйна.

Бандите, желаещи да се включат, трябва да изпратят демо запис на едно авторско изпълнение на роден език и още едно, което може да бъде и кавър на английски език до 15 април във Facebook страницата на „Kavarna Rock“ или на kavarnarock@abv.bg.

Първият победител ще бъде избран от международно звездно жури, а вторият – от публиката по време на живото изпълнение на 27 юни в Каварна. Фаворитът на журито ще сложи официалното начало на фестивала на 28 юни, стъпвайки на една сцена с легендите „Europe“, „Krokus“, „Pretty Maids“.

Спечелилите сърцата на публиката ще имат възможността да стартират вечерта на „Helloween“, „Sabaton“, „Gothard“ на 29 юни, както и да запишат свое парче в професионално звукозаписно студио.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
20.03.2014 г. 17:38
Етикети:
група Europe
Каварна рок
рок фест 2014
Каварна рок фест 2014
група Helloween
Посетено:
1119
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18807-europe-i-helloween-sa-hedlayneri-na-kavarna-rok-fest-2014