Музика

Романтична разходка с "Ginger Groove" и "Музика под небето на Париж"

"Ginger Groove" отново ще зарадват франкофоните с концерт в "Студио 5" през първата неделя от април

Романтична разходка с "Ginger Groove" и "Музика под небето на Париж"

◊ СЪБИТИЕТО

Романтична разходка с "Ginger Groove" и „Музика под небето на Париж”

Как звучи една романтична разходка из Париж през пролетта? Музикантите от Ginger Groove отново са се заели с мисията да бъдат ваши музикални гидове и да ви заведат на пътешествие във френската столица с музиката на Едит Пиаф, Шарл Трене, Брижит Бардо и още от най-емблематичните певци на френската музикална сцена.

На 6 април (неделя) в „Студио 5” от 18.30, освен неостаряващите "Les Champs Élysées", "La Vie En Rose", "La Mer" ще имате възможност да чуете и песни на някои от най-популярните съвременни френски групи като ZAZ и Paris Combo. С вас до Париж отново ще бъдат "Ginger Groove": Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара), Влади Михайлов (контрабас) и специалният гост - Смила Стоева (барабани и перкусии).

Не пропускайте възможността да си подарите романтична пролетна разходка из парижките музикални потайности с "Музика под небето на Париж" и франкофоните на българската музикална сцена - "Ginger Groove"!


◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е музикално трио от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова, Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов се срещат за първи път през 2005 година на майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. След две години съвместни участия музикантите се разделят временно, за да се съберат отново през 2011 година. Това, което ги обединява, е идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на новия им проект – Ginger Groove.

За последните две години "Ginger Groove" успява да привлече все повече фенове на акустичната музика, поднесена с темперамент, чар и оригиналност. Групата има зад гърба си редица участия в музикални фестивали, концерти и редовно се изявява на софийската клубна сцена. За себе си тримата музиканти казват, че са пристрастени към джаза, вдъхновени от боса новата и изкушени от възможността да придават различно джази звучене на музиката. Така пикантната комбинация от суинг, акустичен поп и модерна боса нова се превръща в запазена марка на "Ginger Groove".

През 2013 г. музикантите подготвят концертната програма „Музика под небето на Париж” посветена изцяло на френската музика. Вдъхновението идва след включването в репертоара им на няколко шансона, които са посрещнати с огромен интерес от публиката.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския мюзикъл и джаза, силно влияние за развитието и като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието и в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев
завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Има докторска степен от Софийския университет (“Мултимедии в обучението по музика”). Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.


◊ БИЛЕТИ

Билети – 10 лв. онлайн www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, www.ticketplus.bg, както и в Студио 5 преди началото на събитието.

Не забравяйте да си направите и резервация – на тел. 02/963 1254.


Автор: Влади Михайлов
17.03.2014 г. 12:19
Посетено: 1413
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18787-romantichna-razhodka-s-ginger-groove-i-muzika-pod-nebeto-na-parizh