Музика

Вълшебен Концерт на възглавници

Музикалната магия ще бъде пресъздадена от талантливите пианистки Лили Богданова и Инес Симеонова

Вълшебен Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Вълшебен Концерт на възглавници

23 март 2014 г. (неделя), 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2

Вълшебствата в музиката се неизброими, защото красотата на това изкуство омагьосва малки и големи из целия свят. Композиторите обичат да вплитат магичното в творбите си и особено успешно пресъздават необикновените истории чрез звуци.

Освен магьосник и зла кралица, Моцарт включва вълшебни камбанки и вълшебна флейта в известната си опера за любовта между Тамино и Памина. Вълшебната флейта на Тамино му помага да премине през трудни изпитания като музиката й превръща тъгата в радост.

Анатолий Лядов обрисува страховитата баба Яга в една музикална картина, а големият руски композитор Пьотр Илич Чайковски претворява множество вълшебни моменти във впечатляващите си балети. “Лебедово езеро” разказва за ято лебеди, които се оказват омагьосана принцеса и нейните придворни, но придобиват човешки вид само през нощта.

Разбира се, любовта може да спаси красивата принцеса Одета и нейния възлюбен, принц Зигфрид. Друг шедьовър на Чайковски е балетът “Лешникотрошачката”. В коледната нощ, играчките оживяват и водят ожесточена битка с мишките. Клара помага на принцът-лешникотрошачка да победи и двамата се отправят към земята на сладкишите. Там ги очакват вълшебни празненства с лакомства от целия свят. Уви, Клара се събужда с лешникотрошачката в ръце и разбира, че всичко е било сън…

Музикалната магия ще бъде пресъздадена от четирите ръце на талантливите пианистки Лили Богданова и Инес Симеонова. Симона Ковачева, в ролята на музата Зузи, ще спомогне за пренасянето ни в този вълшебен свят.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Лили Богданова е родена през 1994 г. в София. От 5-годишна e в класа на Емилия Канева в НМУ “Л. Пипков” (София). От 2012 г. е ученичка на доц. д-р Борислава Танева. Изнасяла е самостоятелни концерти в България, Швейцария, Гърция, САЩ, Англия както и  концерти с клавирно трио в Ню Йорк и Вашингтон. Носителка е на редица награди и е участнив в множество фестивали в страната и чужбина.

Инес Симеонова е родена в гр. Добрич. През 2013 г. завършва Национално Музикално Училище “Л. Пипков”, София, където учи пиано в класа на Мариана Шикова. В момента е студентка в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров”, София в класа по пиано на проф. Борислава Танева. Инес е носителка на множество награди от национални и международни конкурси по пиано. Взимала е участие в много различни концерти в Студио 5, студио 1 на БНР, зала НМУ, зала България, НДК и други.


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Вълшебен Концерт на възглавници Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез мейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта.

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.

Автор:
Модо България
Публикация:
17.03.2014 г. 11:49
Посетено:
1129
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18786-valsheben-kontsert-na-vazglavnitsi