Музика

Концерт-милонга - 93 г. от рождението на Астор Пиацола

11 март, 21:30 часа, Студио 5

Концерт-милонга - 93 г. от рождението на Астор Пиацола


◊ ПОКАНА

На 11 март се навършват 93 години от рождението на великия Астор Пиацола, чийто гений промени философията на Аржентинското Танго и на световната музика!

За асоциация tango.bg е огромно удоволствие да ви покани в клуб "Студио 5" да отбележим тази забележителна дата с един съвместен проект с Полския културен институт в София:

Концерт-милонга с участието на Клаудиуш Баран (бандонеон) и музикантите от Quarto Quartet


Този концерт-милонга с музика на живо ще се състои в интимната атмосфера на изискания клуб "Студио 5" с начало 21:30 часа. Билетите вече са в продажба в ticketplus.bg. Местата са ограничени.◊ ПОВЕЧЕ ЗА КЛАУДИУШ БАРАН

Клаудиуш Баран е абсолвент на Музикалната академия във Варшава и консерваторията „Пол Дюка“ в Париж. Участва в много престижни фестивали, в т.ч. „Варшавска есен“, Форум „Лютославски“ във Варшава, Фестивала на акордеонната музика в Крагуевац (Сърбия), Фестивала „Баян и баянисти“ в Москва, EXPO 2008 в Сарагоса, "Tango Festival y Mundial de Baile" в Буенос Айрес. Като солист работи с оркестрите на повечето полски филхармонии, концертирал е с големи артисти, сред които Роби Лакатош, Иван Монигетти, Юлиус Бергер, Константи Анджей Кулка, Томаш Щрал, Вадим Бродски.  Баран е член и основател на групата Tangata Quintet (с която е номиниран два пъти за наградата „Фридерик“ – 2004 и 2005), Machina del Tango и DesOrient.

През 2003 г. излиза първият му авторски албум „Астор Пиацола – Танго“ със солови и камерни творби на композитора. Албумът е награден с „Фридерик 2003“ в категория „Най-добър албум – камерна музика“.
Репертоарът на
Клаудиуш Баран включва творби от епохата на барока до съвременната музика. Важна част от неговата изпълнителска дейност е постоянното сътрудничество с композиторите. В своя актив той притежава над 20 предпремиерни изпълнения на съвременни творби. Той е лауреат на Първа награда от Националния конкурс за акордеон в Катовице (1993), I награда от Международния акордеонен конкурс в Кастелфидардо (Италия) през 1997, I награда  от Международния акордеонен конкурс в Париж през 1997.
 


Клаудиуш Баран концертира в Полша, Франция, Италия, Австрия, Украйна, Русия, Испания, Чехия, Германия, Сърбия, Словакия, Литва, Естония, Великобритания, Беларус, Норвегия, Китай и Аржентина. Носител е на бронзов медал „Заслужил за културата Gloria Artis“.Автор: Танго.бг
09.03.2014 г. 12:54
Посетено: 1259
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18727-kontsert-milonga-93-g-ot-rozhdenieto-na-astor-piatsola