Музика

Галаконцерт за Празника на жената в Опера Стара Загора

С музиката на Моцарт, Верди, Росини, Пучини, Калман и др.

ПОКАНА

Галаконцерт за Празника на жената
На 7 март, 19 ч. в Операта

Това е един специален концерт. Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера Стара Загора ще поднесат Музиката като разкошен цветен букет, над който кръжат чисто човешките Благодарност и Любов към Жената, към жените в живота ни – майка, сестра, любима, дъщеря, приятелка…

Програмата на концерта започва крилато с популярни и красиви изпълнения от Моцарт и шедьовъра му „Сватбата на Фигаро“ – увертюра и ария на Графа в изпълнение на Крум Гълъбов. Прелита над „Отвличане от сарая“ с ария на Осмин в изпълнение на Александър Марулев. Извива се покрай арията на Маркизата от „Крал за един ден“ на Джузепе Верди - с гласа на Офелия Христова. Лъкатуши игриво в избраните моменти от „Севилския бръснар“ – ария на Фигаро и Иван Кабамитов и дует на Фигаро и Розина с Иван Кабамитов и Десислава Стефанова.

Вълнува се и се къдри като вълните в Средиземно море -  с канцонети от Белла Италия в изпълнение на Милко Михайлов – познатата и лесно запяваща се от всички „Върни се в Соренто“ и „Испанката“ на Анна Дитри – лед и огън заедно, съставките от които тайнствено е направена една истинска жена.

Ще се насладите на изпълненията на Даниела Дякова като Азучена. На Яница Нешева в „Лястовичка“ от Пучини. На Илайза от „Моята прекрасна лейди“ и Анна Дитри. На Силва от „Царицата на чардаша“ и Нина Димитрова. На Джудита и Анна Главари – в изпълнение на Русалина Мочукова.

Ще отседнем в „Таверната на пристанището“ с Георги Динев и ще чуем от него арията на Лорис от „Федора“. Ария на Де Грийо от „Манон Леско“ ще изпълни Ивайло Йовчев, а към края отново ще ни изненада Крум Гълъбов.

„Музиката изразява това, което не може да бъде изказано с думи, но и не може да остане неиэречено“, казва Виктор Юго. Този концерт с подбраната си красива програма ще ви помогне да изразите това, което няма как и не може да остане неизречено - към любимата жена. Музиката грижливо и изящно подрежда чувствата в ноти и думи, за да стигнат най-бързо до сърцето, към което са отправени.

Магията на сцената в предпразничната вечер на 7 март „забъркват“ майстори като – диригентът Здравко Лазаров, режисьорът Петко Бонев, сценограф – Борис Стойнов, хореограф – Алида Бонева, хормайстор-Младен Станев, концертмайстор - Паулина Колева, асистент-режисьор Пенка Александрова, корепетитор – Павлина Кангалова.

Приготвили сме чаша вино и още изненади за нашите зрители - дами! Задължителният дрескод за всички в тази вечер включва само… усмивка и добро настроение, с което да се загърнете като с мек шал.

Очакваме ви!

 

Автор: Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
04.03.2014 г. 11:30
Посетено: 843
Етикети: музика, концерт, Държавна опера Стара Загора, Празник на жената
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18697-galakontsert-za-praznika-na-zhenata-v-opera-stara-zagora