Музика

"Iron Maiden" в София

Британската метъл група ще свири за последен път хитовете си от 80-те

"Iron Maiden" в София


◊ ЗА ВТОРИ ПЪТ У НАС

Британската метъл група “Iron Maiden” включи София в турнето си „Maiden England World Tour“. Нашата столица е единствената възможност за всички фенове в региона да видят своите любимци на живо. Концертът ще бъде на 16 юни в столичната зала „Арена Армеец“.

Музикантите обещават невиждано зрелище за феновете си у нас. Групата гарантира, че ще се насладим на едно несравнимо с нищо досега светлинно шоу с взривяващи ефекти и уникални превъплъщения на талисмана на групата – ЕДИ.


◊ КОИ СА "IRON MAIDEN"

С вечни рок класики като “Run To The Hills”, “Fear Of The Dark”, “Blood Brothers” и “Dance Of Death”, британските метъл величия са сред най-влиятелните и възхвалявани групи на световната музикална сцена. Великолепната шесторка в състав Брус Дикинсън, Дейв Мъри, Ейдриън Смит, Яник Гърс, Стив Харис и Нико Макбрейн може да се похвали с над 85 милиона продадени албуми и над 2000 концерта пред публика в 59 държави на пет континента в своята 34-годишна история!


◊ ГРУПАТА ЗА КОНЦЕРТА СИ У НАС

Брус Дикинсън коментира: „На нас ни доставя огромно удоволствие да свирим в България и сме развълнувани, че ще докараме Maiden England в София! Не сме били тук от 2007 и нямаме търпение да видим страхотните си фенове отново! За обиколката ни през 2014 сме изменили малко сет листа, за да покрием колкото се може повече от музиката ни от 80-те. А и вероятно това ще е последният път, в който ще изпълним някой от тези песни на живо.

Мениджърът Род Смоулууд допълва: “Турът ни това лято ще е и последният със сет лист, базиран на хитовете на “Iron Maiden” от 80-те. Ще добавим някой ключови парчета от 90-те, така че не пропускайте да ги чуете на живо, ще се видим през лятото”.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
22.02.2014 г. 13:33
Посетено:
1559
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18631-iron-maiden-v-sofiya