Музика

Мария Каракушева и Пламена Гиргинова представят новия си проект "Grace On Air"

Поп музиката никога не е звучала толкова класически - 20.02.2014, Sofia Live Club

Мария Каракушева и Пламена Гиргинова представят новия си проект "Grace On Air"


◊ СЪБИТИЕТО

Класическият пианист Мария Каракушева и оперното сопрано Пламена Гиргинова ще представят своя нов проект "Grace On Air" от 21:30 ч. на 20 февруари в Sofia Live Club.

Това е изцяло нова концепция в която хитове на поп изпълнители, като Coldplay, Justin Timberlake, Lady Gaga ще зазвучат в оригинален класически аранжимент на пиано. Оперният глас и акустичният инструмент ще придадат благородство на много познати мелодии, доближавайки се максимално до класическото звучене в концертните зали.

Двете класически изпълнителки са работили върху проекта няколко месеца, за да създадат автентичен и впечатляващ аранжимент на осемте произведенията, който ще звучат във вечерта на премиерата.

Пламена Гиргинова е един от най-обещаващите оперни таланти и нежната половинка на DJ-дуетът Vajarov & Paci Pac Pac. Мария Каракушева е виртуозната пианистка, позната от авторските си проекти Classic In The House и Classic In The Jazz, в които смесва класическа музика с DJ или с джазови изпълнения.

Събитието се осъществява с подкрепата на Ballantine's.


Автор: Grace On Air
19.02.2014 г. 17:44
Посетено: 2107
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18615-mariya-karakusheva-i-plamena-girginova-predstavyat-noviya-si-proekt-grace-on-air