Музика

Duo Collage представя новия си проект "Johnny?!"

Една необичайна вечер с кабаретен привкус за любителите на вокалната камерна музика

Duo Collage представя новия си проект "Johnny?!"


◊ ПОКАНА

Duo Collage (Нона Кръстникова - сопран и Мария Русева - пиано) представя новия си проект "Johnny?!"


Willkommen, bienvenue, welcome...to Cabaret! Leave your troubles outside! So - life is disappointing? Forget it! We have no troubles here! Here life is beautiful... (из филма "Кабаре").

Потопете се заедно с Дуо "Колаж" в музиката от времето на Чарли Чаплин и Великия Гетсби. Двете изпълнителки чаровно търсят истината за „Johnny?!“ - разбивачът на сърца, а оттам и истината за любовта. Това те ще постигнат с песните на Бенджамин Бритън, Курт Вайл, Франсис Пуленк, Арнолд Шьонберг и Ерик Сати. В името на красивото танго, вечерта ще бъде украсена и от специалното участие на Веселка Тончева - акордеон. Всичко това - поднесено с достатъчна доза хумор.


• 2 март 2014, НДК, Студио 5, 18 ч.!


◊ ДУО "КОЛАЖ"

Сопранът Нона Кръстникова е солист на оперна сцена от 2007 година. Биографията й е богата на концерти, майсторски класове, стипендии като тези на Фондация Шолти и Райна Кабаиванска, участия във фестивали в страната и чужбина. Носител е на голямата награда от конкурса "Короната на Търновград".

Мария Русева е корепетитор в Националната музикална академия и докторант към сектора за съвременна музика на БАН. През 2011 печели Втора награда на международния конкурс за песенни дуа "Густав Малер", а преди това посещава редица майсторски класове по пиано.

Вече трета година те работят в насока по модерен начин да събудят интереса на публиката към песенния жанр. Стартирайки с амбициозна програма от немска вокална музика, в творчески сезон 2012/2013 Дуо "Колаж" осъществява както участия, така и самостоятелни концерти в различни градове в страната. Освен професионалната подготовка на музикалната програма, голямо внимание се отделя и на начина, по който тя ще бъде поднесена на публиката. С голям успех и в много приятна атмосфера протича заключителния концерт за сезона в клуб Студио 5 на НДК.

През новия сезон 2013/2014 дуото се насочва към по-нестандартна програма – малко известни в България кабаретни песни от класически композитори. И този път подходът е далеч от строгия концертен стил – музикантките са подготвили по-скоро камерно музикално-театрално импровизационно представление, в което - разбира се - става дума за любов.  



Предварителна продажба на билети в мрежата на Eventim.bg, Ticketstream.bg, Ticketplus.bg, Ticketportal.bg и билетния център на НДК. Цена: 7 лв., вход на място: 10 лв. Телефон за резервации: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54



Автор:
Мария Русева
Публикация:
17.02.2014 г. 17:58
Посетено:
1997
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18594-duo-collage-predstavya-noviya-si-proekt-johnny