Музика

"Thirty Seconds To Mars" и "The Offspring" на Sofia Rocks 2014

Петото издание на фестивала е на 6 юли на стадион "Академик"

"Thirty Seconds To Mars" и "The Offspring" на Sofia Rocks 2014


◊ ФЕСТИВАЛЪТ

Петото издание на столичния музикален фестивал „Sofia Rocks“ ще се проведе на 6 юли. Тази година локацията е нова - стадион „Академик“. Организаторите обявиха вече гостуващите групи „Thirty Seconds To Mars“, „The Offspring“ и шведските инди рокаджии „Mando Diao“.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за „Sofia Rocks“ влизат в продажба още от 3 февруари, точно в 10:00 сутринта. Билетите ще се продават в мрежата на „Евентим“. Първите 500 бройки от категориите „Правостоящи - терен“ и „Правостоящи пред сцена“ ще са на специална промоционална цена от 80 и 100 лв. След изчерпване на промоционалните количества, цената на билета ще бъде съответно 90 и 110 лв. Ограничена серия от „ВИП билети“ ще бъде пусната за феновете на „Thirty Seconds To Mars“.

 

◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Американската рок банда „Thirty Seconds To Mars“ има 4 студийни албума, над 50 музикални награди, световен рекорд на Гинес за най-дълго турне на рок банда (60 държави от 6 континента), над 311 концерта пред 3 млн. души. Групата се сформира през 1998 г. от братята Jared и Shannon Leto.

На сцената на „Sofia Rocks“ за първи път в България ще видим и чуем на живо пънк-рок бандата „The Offspring“. Групата, формирана от гимназиална мечта и страст към музиката през далечната 1984 г., има 9 издадени албума, една компилаци  и три DVD-та, които достигат продажби от над 32 млн. копия.  

Парчето от 98-ма “Pretty Fly (For a White Guy)” от албума „Americana“ става абсолютен хит и влиза в класациите на вечните класики на 90-те години.

Шведската рок банда „Mando Diao“ също ще се включи в петото издание на „Sofia Rocks“. В момента бандата работи върху нов, десети поред, албум.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
31.01.2014 г. 13:27
Посетено:
1336
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18508-thirty-seconds-to-mars-i-the-offspring-na-sofia-rocks-2014