Музика

Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

Необичайната комбинация от флейта, арфа и маримба ще чуем на 9 февруари

Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба

09 февруари 2014 г. (неделя), 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2


Три изключително интересни инструмента в една необичайна комбинация ще чуем на предстоящия Концерт на възглавници за флейта, арфа и маримба. Музика от Доницети, Жак Ибер, както и вариациите “Greensleeves” по традиционна английска мелодия ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Николета Петрова и арфистката Весела Тричкова. Участието на маримбата в Концерти на възглавници винаги е предизвиквало фурор сред публиката ни. Специално за събитието от Ротердам пристига Мартин Хафизи, чиито майсторски ръце ще владеят палките в изпълнението на части от първата челова сюита от Йохан Себастиян Бах. Маримба ще чуем също и в българската премиера на “Подскачащото морско конче” от младия композитор Хенинг Фухс. Там Мартин ще бъде в тандем с арфата на Весела. Още маримба, този път в комбинация с флейта ще прозвучи в горещите танго ритми на Астор Пиацола. Краят на програмата ще бъде ознаменуван с музиката на Виторио Монти и неговия обичан и безкрайно популярен “Чардаш”, където трите инструмента ще демонстрират богатството на звуковите си възможности.

Концертът на възглавници за флейта, арфа и маримба ще се състои на 9 февруари, от 11:00 и от 17:00 часа в Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11 в гр. София.

Както обикновено, един час преди всеки концерт малките ни приятели ще могат да изработят предмети от естествени материали, заедно с творчески екип “Онче Бонче” в Работилница на възглавници.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

. Николета Петрова, флейта
. Весела Тричкова, арфа
. Мартин Хафизи, маримба


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Концерт на възглавници за флета, арфа и маримба Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Цени на билети:
Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.

Автор:
Модо България
Публикация:
28.01.2014 г. 13:14
Посетено:
1448
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18482-kontsert-na-vazglavnitsi-za-fleyta-arfa-i-marimba