Музика

"Ангели и демони" - уникален танго спектакъл

Quarto Quartet, бандонеонистът Виле Хилтула и пианистът Георги Черкин заедно на св. Валентин

"Ангели и демони" - уникален танго спектакъл


◊ СЪБИТИЕТО

"Ангели и демони"

За 14 февруари музикантите от Quarto Quartet заедно с Виле Хилтула (бандонеон, Финландия), Георги Черкин (пиано) и Стоян Павлов (перкусии) подготвят уникално музикално шоу в зала „България”.

Музикантите са избрали за спектакъла пленителна танго програма – музика от Густаво Бейтелман и Астор Пиацола, в аранжименти специално написани от Виле Хилтула – световноизвестния финландски майстор на бандонеона. 

Неустоимия чар на тангото отдавна е завладял света и неслучайно композициите La Cumprasita, Adios Nonino и Liber Tango са обиколили земното кълбо и са част от музикалния репертоар дори за кралски събития.

Този път най-известните танго пиеси ще бъдат представени като един цялостен сюжет, в който ангелите ще се изправят в битка срещу демоничните сили, опитващи да унищожат любовта и да покорят несломимия човешки дух. На сцената във вихъра на страстен танц ще видите и танцова двойка от tango.bg.

Quarto Quartet за пореден път предлагат на публиката  нетрадиционен концертен спектакъл, който подготвят с изключително удоволствие и ентусиазъм.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА

Quarto музикантите:
Иван Пенчев (цигулка), Светлана Станчева (цигулка), Татяна Тодорова (виола), Димитър Тенчев (виолончело), Силвет Салиева (контрабас).
 
В танго спектакъла, в съвсем различна светлина ще представи себе си пианистът Георги Черкин, за когото участието в проект на Quarto Quartet е първо.
 
Перкусионистът Стоян Павлов е в състава на Софийската филхармония и едно от главните действащи лица в известната музикална етно-формация „Булгара”.
 
Виле Хилтула отдавна е известен извън пределите на родната си Финландия с неподражаемия си стил и виртуозно владеене на бандонеона. Музикалният му път е пребогат на участия и няма да е нескромно да подчертаем, че през годините на своето развитие Виле е не просто изключително важна фигура, а истинска звезда в редица световни проекти: Tangueros Polares, Tangueros Articos, Color Tango, Gotan Project, Sexteto Canyengue, танго-операта от Астор Пиацола „Maria de Buenos Aires” и много други.

Романтика, любов, страст - как музиката ги вплита в себе си и въздействено ги предава на публиката... Изключителното музикално майсторство на Виле, в съчетание с присъщия му плам и чувственост на изпълнение вдигат на крака хората в залите по цял свят. Заедно със завладяващите талант, стил и експресия на Quarto Quartet, Георги Черкин и Стоян Павлов, темпераментната музикална програма на 14 февруари ще бъде заредена с много енергия и може да прерасне до размерите на взривоопасно музикално шоу.

Разбира се, една музикална буря от страст ще бъде съвсем в духа на празника на влюбените и виното.

Началото на концерта е 19 часа, а благодарение съдействието на Софийска филхармония билетите са на достъпни цени от 12 до 20 лева и вече са в продажба на касата на зала „България”, както и на ticketplus.bg

Автор:
Иглика Ганева
Публикация:
16.01.2014 г. 23:04