Музика

Виртуозен Концерт на възглавници

Кой инструмент ще спечели сърцето на публиката?

Виртуозен Концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Виртуозен Концерт на възглавници

26 януари 2014 г. (неделя), 11:00 и 17:00

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2


Децата не спират да подскачат, когато слушат виртуозни пиеси. Те усещат енергията на музикантите, бързите фрази, ритъма, движението на инструментите, еуфорията на аплодисментите. Всеки следващ музикант започва да свири нещо още по-интересно и невероятно. Но кой ще спечели сърцето на публиката завинаги? Предстои ни да разберем това в един Виртуозен концерт на възглавници на 26 януари в Залата на архитектите.

Всички опити за нелоялна конкуренция ще бъдат неуспешни поради предварителното обявяване на произведенията, които трябва да бъдат изсвирени. Кларинетът ще се справи с „Почит към Де Файя” от Бела Ковач, а тромпетът с „Концертно скерцо” от Едуард Абрамян. Флейтата разполага със сериозен афро-бразилски репертоар: „Tico-Tico no Fubá” от Зекиня Де Абреу и “Five Foot Two, Eyes of Blue” от Рей Хендерсон. Саксофонът се включва с небезизвестния „Cantaloupe Island” на Хърби Хенкок. Пианото отново има предразсъдъци, защото не е сигурно в аристократичната същност на този виртуозен дуел, но все пак ще участва с „Кампанела” от Ференц Лист. Фаготът винаги изпълнява „Каприз” от Панчо Владигеров, а виолончелото има ново тайно оръжие: „Вариации на една струна по тема от Росини” на Николо Паганини.

Виртуозните музиканти, които ще свирят на тези инструменти очакват с удоволствие деня на концерта. Магията на флейтата и саксофона ще превземе залата, когато на тях засвири Яна Дончева. Мариета Койнарска ще се присъедини към нея с акомпанимент на пиано. Съвсем естествено, те ще бъдат предизвикани от Явор Добрев и неговия кларинет. Фаготът също ще се включи – чували ли сте как Мартин Стоянов свири на него? Много хубаво и напълно приказно, но кой ще ни върне обратно в реалността? Ян Дунев, разбира се – когато плътният звук на неговия тромпет изпълни залата, ние ще бъдем много щастливи, че сме там. Ще последва един истински грандиозен финал с изпълнението на челистката Франческа Формизано и пианистката Венета Нейнска.

Всичко започва в 10 ч. сутринта с една много полезна и напълно безплатна работилница за възглавници. Концертът е от 11 ч. После всичко се повтаря: безплатна работилница за възглавници от 16 ч. и концерт от 17 ч. Бъдете точни, виртуозите са много нетърпеливи изпълнители.


​◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Яна Дончева, флейта и саксофон

Явор Добрев, кларинет

Мартин Стоянов, фагот

Ян Дунев, тромпет

Франческа Формизано, виолончело

Мариета Койнарска, пиано

Венета Нейнска, пиано 


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Виртуозен концерт на възглавници Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Цени на билети:

Възрастен – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.


Автор:
Модо България
Публикация:
16.01.2014 г. 16:51