Музика

Кустурица и неговият "The No Smoking Orchestra" ще свирят в София на 7 февруари

От България започва световното турне на известния режисьор

Кустурица и неговият "The No Smoking  Orchestra" ще свирят в София на 7 февруари


◊ КОНЦЕРТЪТ НА РЕЖИСЬОРА

Емир Кустурица и неговият знаменит „Оркестър на непушачите“ („The No Smoking  Orchestra“) откриват световното си турне в София на 7 февруари 2014 г. Световноизвестният балкански режисьор и неговите музиканти ще изнесат своя концерт в Зала 1 на НДК.

Билети за концерта могат да се закупят от касите на НДК и в мрежата на „Евентим“.

 

◊ КОЙ Е ЕМИР КУСТУРИЦА

Емир Кустурица е личност, която не се побира в безукорни определения. Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като „Спомняш ли си Доли Бел“, „Ъндърграунд“, „Черна котка, бял котарак“, „Животът е чудо“ и други известни заглавия, отличавани на най-престижните кино форуми в света. 

 

◊ КУСТУРИЦА ИЗВЪН КИНОТО

Паралелно Емир се вихри на музикалната сцена в сътрудничество с други забележителни музиканти, сред които емблематичният му творчески тандем с Горан Брегович. Не по-малко екстравагантно е уникалното селище Дръвенград, което Емир изгради на около 250 км от Белград, само от дървен материал и което всяка година става домакин на международния културен форум Кюстендорф (също създаден от Кустурица). 

 

◊ ОЧАКВАМЕ НОВИЯ МУ ФИЛМ "ЛЮБОВ И ВОЙНА"

Сега светът е в трескаво очакване да излезе филмът „Любов и война“ с участието на иконата на женствеността Моника Белучи, която беше почетен гост на шестия кино- и музикален фестивал, а в лентата ще видим и самия режисьор в централна роля.

 

◊ КУСТУРИЦА В АВТОБИОГРАФИЯТА СИ

"Любовта е сън. А може би нищо повече от тайната на физиката, която казва, че две тела в пространството с различни температури, се стремят към сливане." – казва Кустурица в своята автобиография „Смъртта е непотвърден слух“, издадена у нас от издателство „Колибри“.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.01.2014 г. 12:37
Етикети:
Посетено:
1301
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18380-kusturitsa-i-negoviyat-the-no-smoking-orchestra-shte-sviryat-v-sofiya-na-7-fevruari