Музика

Kонцертът на "Kool and the Gang" се отменя

Билетите започват да се връщат от 15 януари

Kонцертът на "Kool and the Gang" се отменя


◊ КОНЦЕРТЪТ СЕ ОТМЕНЯ

Kонцертът на "Kool and the Gang", предвиден да се проведе на 21 януари в зала 1 на НДК, се отменя. Организаторите обосновават решението си с ниския интерес и слаби продажби на билети.

Възстановяване на сумите за закупените вече билети ще започне от 15 януари 2014 г. в офиса на „TicketPro България“ на ул. „Шандор Петьофи“ 28 в София.

В края на миналата година датата на концерта беше преместена с един ден – от 20 на 21 януари.

Групата беше в България през 2008 г.

 

◊ КОИ СА "KOOL & THE GANG"

През годините „Kool & the Gang“ продават повече от 70 милиона албума по целия свят, оказвайки влияние върху музиката на три поколения. Благодарение на песни като "Celebration", "Cherish", "Jungle Boogie", "Summer Madness" и "Open Sesame" печелят две награди "Грами" и седем Американски музикални награди. 25 пъти оглавяват топ 10 класациите в категорията ритъм енд блус. Девет от хитовете им са начело на топ 10 класациите за поп музика.

Зад гърба си бандата има 31 златни и платинени албума. „Kool & the Gang“ са на сцената без прекъсване вече 35 години - по-дълго от всяка друга група, изпълняваща R&B. С енергичния си фънк и джаз аранжименти групата неслучайно е най-често семплираната банда от редица диджеи на всички времена.

 


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.01.2014 г. 11:50
Посетено:
1325
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18379-kontsertat-na-kool-and-the-gang-se-otmenya