Музика

Новогодишен гала концерт в Русенската опера

Празнична програма от арии и дуети от любими оперни и оперетни шедьоври

Новогодишен гала концерт в Русенската опера


◊ ПОКАНА

Новогодишен гала концерт в Русенската опера на 12 януари

Празнична Новогодишна гала вечер на 12 януари от 19.00 часа открива наситената януарска програма на Държавна опера Русе. Традиционният концерт е новогодишен поздрав към русенската публика, със специалното участие на Калуди Калудов.

Солистите, оркестърът на Русенската опера и хор „Дунавски звуци” ще представят богата и атрактивна програма от арии и дуети от любими оперни и оперетни шедьоври, мюзикъли и песни на големите майстори. Ще прозвучат арии и дуети от оперите „Дон Жуан” на Моцарт, „Севилският бръснар” на Росини, „Дон Паскуале” на Доницети, „Норма” на Белини, „Лакме” на Делиб, „Бал с маски” и „Травиата” на Верди, „Кармен” на Бизе, от оперетите „Веселата вдовица”, „Страната на усмивките” и „Джудита” на Лехар, „Графиня Марица” от Калман, „Българи от старо време” на Асен Карастоянов, мюзикълите „Моята прекрасна лейди” на Лоу, „Цигулар на покрива” от Бок, песни на Хренников, Лара, Ди Капуа.

Русенската публика ще се наслади на изпълненията на Гиргина Гиргинова, Владислава Гарвалова, Даниела Караиванова, Теодора Чукурска, Андреана Николова, Петя Цонева, Петър Костов, Александър Крунев, Венцеслав Анастасов, Владимир Попов, Петър Данаилов, Емил Желев, Калоян Христов, Момчил Миланов, Пламен Бейков, Стоян Стоянджов.

Диригент Владимир Бошнаков.


Автор:
Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
Публикация:
07.01.2014 г. 14:43
Посетено:
1491
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18375-novogodishen-gala-kontsert-v-rusenskata-opera