Музика

Приказен концерт на възглавници

С музиката на Чайковски, Хумпердинк, Менделсон, Яначек, Прокофиев и Римски-Корсаков

Приказен концерт на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Приказен концерт на възглавници

12 януари 2014 г. (неделя), 11:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2

Всички красиви приказки започват с нежната музика на феите. Зад техните вълшебни думи са скрити хиляди невидими дворци и безкрайни зелени гори, причудливи усмивки и магически звуци.

Всички весели години започват с едно малко приключение. Няма как, ще трябва да разкрием доброто си сърце и да победим силите на мрака в един Приказен концерт на възглавници на дванадесети януари в замъка на архитектите.

Феите, с които разполагаме, нямат вълшебни пръчици и сребърни крилца. На тяхно място те притежават почти неизчерпаем арсенал от мустаци и пенснета, счупени моливи и разстроени прически. Една необикновена задруга, в която участват господата Пьотр Илич Чайковски и Енгелберт Хумпердинк, Феликс Менделсон Бартолди и Леош Яначек, Сергей Сергеевич Прокофиев и Николай Андреевич Римски-Корсаков.

Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и небезизвестното пиано на госпожица Марина Симеонова. Съвсем естествено, тримата музиканти притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия.

Те обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия още преди да обядват. Малкият пясъчен човек е много строг и не обича закъснения. А и Пепеляшка винаги организира нещо с цар Берендей и Шехерезада.

Очаква се специалното участие на разсеяната музикална муза Зузи. Темпото и нотите на музикантите са в хиляди сигурни ръце и един комин, зад който има тържествено обещание: „Със сребрист маркер към послушание!”. Предстои ни да усетим юридическата тежест на този документ.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

. Цветина Панайотова, цигулка

. Франческа Формизано, виолончело

. Марина Симеонова, пиано

. Симона Ковачева в ролята на вълшебница-разказвач


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Приказен концерт на възглавници Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Билетите са с цени:

. Родител – 20 лв.
. Дете – 5 лв.
. Максимална цена за семейство – 35 лв.


Автор:
Модо България
Публикация:
02.01.2014 г. 16:10