Музика

Концерт на възглавници "Карнавал на животните"

Изпълнение на клавирното дуо Йорданова – Кюркчиев и оркестър, специално сформиран за случая

Концерт на възглавници "Карнавал на животните"


◊ СЪБИТИЕТО 

Концерт на възглавници „Карнавал на животните“

29 декември 2013 г. (неделя), 11:00

София, Концертна зала в Централен военен клуб, бул. "Цар Освободител" № 7,


За изпращане на 2013 г. сме ви приготвили нещо много голямо и тържествено – Концерт на възглавници „Карнавал на животните“. Известната сюита на Сен-Санс ще чуете в изпълнение на клавирното дуо Йорданова – Кюркчиев на два рояла, съпроводени от струнно-духов оркестър, специално сформиран за случая. Освен на пианата, ще се насладите на звученето на цигулкa, виола, виолончело, контрабас, кларинет, флейта и перкусии. Всеки инструмент изпълнява партията на отделно животно – лъвът, лебедът, кенгуруто или костенурката. Музиката на Сен-Санс ще бъде съпроводена от чудните рисунки на животни на литовския художник Дайнюс Шукис.

И тъй като е карнавал, заповядайте гримирани и костюмирани като любимо животинче. А на тези, които не са успели, в „Работилница на възглавници“ преди концерта ще помогнем да направят своята маска. Имаме и новогодишен подарък за малките ни почитатели – на финала те ще могат да си тръгнат с по една от нашите раирани възглавници, разписана с автограф от музикантите.

Концерт на възглавници „Карнавал на животните“ се осъществява под патронажа на г-н Ангел Найденов, Mинистър на отбраната на Република България, и с подкрепата на посолството на Република Литва. 


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ


. Йорданова & Кюркчиев, клавирно дуо
. Цветина Панайотова, цигулка
. Петя Миролескова, цигулка
. Елица Богданова, виола
. Кристиана Алипиева, виолончело
. Илина Жабленска, контрабас
. Цвета Живкова, флейта
. Михаил Живков, кларинет
. Мартин Хафизи, перкусии
. Жорж Димитров, диригент
. Десислава Христова, разказвач

Клавирното дуо Антония Йорданова – Иван Кюркчиев пристигат от Мюнхен, където се радват на успешна кариера след дипломирането във Висшето училище за музика и театър в Мюнхен. Имат специализация в Кралската академия в Брюксел и са завършили в Националната музикална академия в София. Антония и Иван се събират като клавирен дует през 2007 г. Носители са на множество международни музикални награди.

Жорж Димитров е гост диригент в Национална опера и балет, София и Държавен музикален и балетен център, София. Той притежава магистърска степен по оперно-симфонично дирижиране и магистърска степен по хорово дирижиране. За развитието му са били от значение майсторските класове с Урош Лайовиц, Росен Миланов и Мирослав Попсавов.


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Концерт на възглавници „Карнавал на животните“ Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Централен военен клуб е бул. "Цар Освободител" № 7.

Билетите са с цени:

. Родител – 20 лв.
. Дете – 5 лв.
. Максимална цена за семейство – 35 лв.


 

Автор:
Модо България
Публикация:
20.12.2013 г. 13:35