Музика

Фортисимо Фамилия представя "Приказки за пиано"

Коледен концерт за деца и родители

Фортисимо Фамилия представя "Приказки за пиано"


◊ СЪБИТИЕТО

Фортисимо Фамилия представя

Приказки за пиано

С участието на Надежда Цанова (пиано), Иван Керековски (пиано), Митко Павлов (актьор), Лилия Гелева (актриса)
и Максим Ешкенази (диригент)

21 декември (събота), зала "България",
Голяма зала, 11:00 часа


Фортисимо Фамилия готви празничен концерт, посветен на един от най-обичаните и популярни музикални инструменти - пианото.


◊ В "ПРИКАЗКИ ЗА ПИАНО"

В "Приказки за пиано" ще засвирят най-младите инструменталисти, взели участие в програмата Фортисимо Фамилия до този момент. Това са Иван Керековски и Надежда Цанова, които се обучават в Кралската академия в Брюксел. Изпод фините им пръсти ще зазвучат най-красивите произведения на Чайковски, Рахманинов, Лист и много други, а освен пиано, децата и техните родители ще чуят още изпълнения на орган и челеста.

Актьорският тандем, който ще разкаже необикновената история на пианото е актрисата Лилия Гелева и телевизионният водещ Митко Павлов, които влизат в ролите на вълшебна фея и пакостлив елф. Лили е актриса в театрална работилница “Сфумато” и  Театър "199".  Едни от най-запомнящите се представления с нейно участие са "Макбет" на Теди Москов и "Господин Балкански" на Бина Харалампиева, както и най-новата продукция на Младежки театър - "Някои го предпочитат...".  На телевизионния екран Лили се изявява в хитовия сериал “Четвърта власт”, в ролята на младата репортерка Рени. Митко Павлов е познат като един от най-харизматичните медийни герои, който ни печели с удивителното си чувство за хумор и самоирония в своето шоу "Комисията Павлов".

Оркестърът на Софийска Филхармония ще се дирижира от идейния създател на семейство Фортисимо (Фортисимо Фест, Фортисимо Клас, Фортисимо Фамилия) - Максим Ешкенази. На него се пада нелеката задача да разплете една непредсказуема любовна история и да превърне сцената на зала "България" в запазено място на приятелството, въображението и музиката, която прави чудеса.

Програмата Фортисимо Фамилия се осъществява благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

21 декември, 11:00
Голяма зала на Концертен комплекс „България”
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България”
1000 София, ул. „Аксаков”1




Автор:
Фортисимо Фамилия
Публикация:
18.12.2013 г. 17:52
Етикети:
Посетено:
1596
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18325-fortisimo-familiya-predstavya-prikazki-za-piano