Музика

Джаз Плюс представя една кубинска вечер с Рубалкаба и Луис Франк

Духът на Буена Виста Сосиал Клуб в София и Пловдив!

Джаз Плюс представя една кубинска вечер с Рубалкаба и Луис Франк


◊ СЪБИТИЕТО

Джаз Плюс представя една кубинска вечер с Рубалкаба & Луис Франк

13.12.2013 - Пловдив, Bее Bop Cafe, 21 ч.
15.12.2013 - София, Sofia Live Club, 21 ч.На 13 декември в Пловдив и на 15 декември в София ще можем да се потопим във вълнуваща разходка из стара Хавана с музиката на пианиста Гийермо Рубалкаба и певеца Луис Франк Ариас. Дуетът ще изпълни прочувствени кубински болера (балади), като Si te contara, Veinte Años, SIlencio и много други в стилни аранжименти.

Легендарният пианист Рубалкаба - все така жизнен, макар и на 87 години, е способен да разчувства дори и най-сериозния слушател, докато Луис Франк напява обаятелни истории. Все по-голяма рядкост е докосването до старите майстори на болерото, затова този шанс не е за пропускане!


Гийермо Рубалкаба е потомък на известна кубинска музикална династия. Започва да се обучава да свири на флейта и цигулка, но скоро разбира, че е роден за пианото. В Куба го наричат “човекът със златните ръце” и независимо че е на преклонна възраст, великият пианист продължава да обикаля света с групи като Buena Vista Social Club или Afro Cuban All Stars. Свирил с кого ли не - от Компай Сегундо и Омара Портуондо до Чучо Валдес и Хуан де Маркос - Рубалкаба е жива легенда на кубинската музика.

До него ще застане един от забележителните гласове на нашето време - Луис Франк Ариас - изтънчен сонеро, който успява да покаже емоцията на кубинската песен като никой друг. Работил дълги години с Компай Сегундо, основен вокал в Afro-Cuban All Stars, както и основател на групата Soneros de verdad, в която си партнира с Пио Лейва, Луис Франк е от новото поколение майстори на кубинската музика, силно свързани с корена и пазещи традицията. Преломен момент в кариерата му е участието му във филма на Вим Вендерс “Musica Cubana” през 2004 г. 
Автор: Джаз Плюс
12.12.2013 г. 14:47
Посетено: 1132
Етикети: Джаз Плюс, Пловдив, София, концерт, кубинска музика, Луис Франк Ариас, Гийермо Рубалкаба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18283-dzhaz-plyus-predstavya-edna-kubinska-vecher-s-rubalkaba-i-luis-frank