Музика

Хип-хоп изпълнителят DMX започва европейското си турне от България

Концертът е на 16 декември* в обновената зала „Христо Ботев“

Хип-хоп изпълнителят DMX започва европейското си турне от България


◊ КОНЦЕРТЪТ

На 13 декември* в столичната зала „Христо Ботев“ започва европейското турне на DMX - една от най-големите хип хоп звезди в света. Това е първото му идване в Европа от 8 години насам.

Шоуто ще започне в 20:00 часа със силно българско участие от страна на xSPENSive, Alex P, Sarafa, Dee, Bate Sasho, Red One. За танцовото шоу ще се погрижат двете топ формации - X NRG CREW и Sugar Wings. DJ сетовете са поверени на DJ Yangfetish, DJ Big Bo, DJ NORA GOLD .

Вратите се отварят точно в 19:00 часа и ще бъдат затворени в 22:00. След този час до края на концерта няма да може да се влиза в залата.

 

◊ КОЙ Е DMX?

Истинското име на рапъра е Ърл Симънс. Роден е на 18 декември 1970 г. в Балтимор, щата Мериленд, САЩ. Израства при леля си в Ню Йорк Сити.

DMX е част от легендарния лейбъл RUFF RIDERS, който още включва Swizz Beatz, EVE, The LOX и др. Сингълът, който той изпява за първи път е “BORN LOSER”. Участва в различни общи проекти с LL Cool J, Mase, Sisqo, Rakim, Busta Rhymes и др.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билети могат да бъдат закупени от Eventim, Ticketportal и Ticketstream, както и в Билетен център НДК.

От 14:00 до 21:00 часа в четвъртък и петък ще работи и каса, от която ще могат да бъдат закупувани билети на място, която ще приключи работа в 21:00 часа.

Всеки, закупил студентски билет, е необходимо да представи заверена студентска книжка или карта ISIC карта. Ако не бъдат представени, е необходимо да бъде доплатена разликата до цената на нормален или VIP билет.

__________

* НОВА ДАТА

По независещи от DMX и българския организатор причини, концертът на рапъра DMX ще се състои на 16 декември (понеделник), а не на 13 декември, както беше предварително обявено.

Мястото и часът остават същите – от 20 часа в обновената столична зала „Христо Ботев“. По-късно тази вечер феновете на рапъра ще получат и неговото лично обръщение към България. DMX ще бъде в София ден преди концерта и обещава на всички фенове един незабравим концерт.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
12.12.2013 г. 14:22
Посетено:
1213
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18282-hip-hop-izpalnitelyat-dmx-zapochva-evropeyskoto-si-turne-ot-balgariya