Музика

Коледни концерти в Балабановата къща

Празнична концертна програма на ОИ "Старинен Пловдив"

Коледни концерти в Балабановата къща


◊ ПРОГРАМАТА

По случай настъпването на Коледните и Новогодишни празници, ОИ „Старинен Пловдив“ ще има удоволствието да представи на пловдивчани и гости на града няколко концертни прояви в Балабановата къща.

• На 12 декември, четвъртък, от 17:30 ч. предстои концерт на учениците от класа по пиано на Дорис Хофман към Народно читалище „Христо Г. Данов - 1904 г.“ – гр. Пловдив. Изпълнителите ще бъдат на възраст от 5 до 16 години и ще ни понесат на предколедно пътешествие през песни, пиеси, етюди, сонати, менуети и сюити от Русия, Франция, Австрия и др.

• На 20 декември, петък, от 17:30 ч. в компанията на Slovena Quartet (Звездана Новаковиц (Словения) – вокал и арфа, Гергана Павлова, Невяна Ганева и Дияна Василева – вокал) ще можем да се насладим на модерни джаз хармонии и импровизации със звука на традиционното. Предстои ни една вълнуваща среща между България и Словения, между „старото“ и „новото“ – среща на чисти, безвременни, освободени от всякакви ограничения и граници гласове, които ще звучат под съпровода на арфа и автентични български инструменти  като гадулка и гайда.

• На 21 декември, събота, от 11:30 ч. Недялко Джелепов ще се завърне от Сингапур, където е преподавател по пиано, за да посвети концерт на родната си пловдивска публика. Откакто на 3–годишна възраст започва да свири на пиано, Недялко посвещава живота си на музиката. Учи в музикалното училище в Пловдив, след това в Националната музикална академия в София, а по-късно завършва магистърска степен по пиано в Kingston University, Лондон. Талантливият българин има зад гърба си множество международни изпълнения в соло концерти, конкурси, музикални фестивали и телевизионни участия, покорявал е публиката на Steinway Hall (Лондон) и на Българския културен институт в Лондон.

• Следобед на 21 декември, от 18:00 ч. Дамски хор „Тримонциум“ при Община Пловдив, съвместно с Камерен дамски хор при Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – гр. Ямбол, представят в Старинен Пловдив своя Коледен концерт. В 40–годишната си история Дамски хор „Тримонциум“ е донесъл на град Пловдив и страната десетки отличия, грамоти и дипломи от наши и международни фестивали.

Всички събития са със свободен вход.



Автор:
Александра Арабова
Публикация:
11.12.2013 г. 15:57
Посетено:
1170
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18270-koledni-kontserti-v-balabanovata-kashta