Музика

Броени дни до концерта на трип хоп групата "Morcheeba"

Британците представят на 13 декември в София новия си албум „Gimme Your Love“

Броени дни до концерта на трип хоп групата "Morcheeba"


◊ КОНЦЕРТЪТ

„Gimme Your Love“ („Дай ми любовта“) ще пее вокалистката Skye на „Morcheeba“ на 13 декември в Зала 3 на НДК. Така се казва пилотният сингъл от новия осми подред албум „Head Up High“ на легендарната trip-hop банда. София е задължителна спирка от турнето им.

Вратите на залата отварят в 19 часа за DJ сет на Ramsey Hercules /Boogie.Fm. Концертът на „Morcheeba“ започва от 20:45 ч.

Билети от 45 лв. (за правостоящи) и 50 лв. (за седящи) могат да се закупят от Билетен Център на НДК и мрежата на „Евентим“.

 

◊ ОЩЕ ЗА НОВИЯ АЛБУМ

След 18 години заедно, новият албум „Head Up High“ на невероятното трио звучи свежо, авантюристично, мечтателско, иновативно и все така „морчибско“. В създаването му участват и тримата – братята Paul и Ross Godfrey и Skye Edwards. Албумът отразява поредицата промени в професионалното развитие на бандата и техните музикални влечения и експерименти.

В „Head Up High“ Рос използва хавайска китара, с която създава атмосферни и космически звуци. В албума има и една изцяло акустична песен – "Under the Ice", с перкусии и чаранго. Но най-значителните новости в звученето на бандата идват най-вече от преработени пост-дъбстеп елементи.

 

◊ КОИ СА „MORCHEEBA“

„Пътуването“ започва с появата на дебютния „Who Can You Trust?“ преди 18 години, повлича братята Годфрий от родния им Кент и Скай от Източен Лондон и ги изправя пред десетки хиляди фенове от цял свят. По пътя триото издава седем албума, които отразяват музикалните нюанси на времето, но и носят характерния звук, станал запазена марка на бандата.

Бийт гуруто и магьосникът-продуцент Пол си спомня за следата, която „Big Calm“, вторият албум, оставя: „Отношението на хората към него беше почти религиозно – се удивлява Пол. – Хора ме спираха по улиците и ми споделяха как албумът им е помогнал да преживеят различни неприятни етапи от живота им.“

„Имам нужда постоянно да чувствам, че се развиваме и вървим напред“, споделя Пол. „Когато правим ново парче, единствената ми мисъл в главата е как искам да взривим и изкефим феновете, а и защо не да спечелим нови.“

„Феновете винаги остават изненадани от шоуто ни, защото очакват да си седят кротко и да слушат спокойно, а то се случва точно обратното – така ги наелектризираме, че  танцуват и скачат през цялото време!“ – това споделя вокалистката Скай.

 

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
10.12.2013 г. 16:51
Етикети:
трип хопСофияконцертMorcheeba
албум Gimme Your Love
trip-hop
Посетено:
889
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18261-broeni-dni-do-kontserta-na-trip-hop-grupata-morcheeba