Музика

Държавна опера Пловдив с поредица празнични концерти

Празнична концертна програма за Коледа и Нова година

◊ ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА

Държавна опера Пловдив представя празнична концертна програма за Коледа. За първи път пловдивчани ще се насладят на камерна музика в ново културно пространство – „Сцена на третия етаж” в Градски Дом на Културата.

• На 12 декември солистите на хора на Пловдивска опера ще изпълнят арии от Моцарт, Белини, Верди, Бизе, Пучини, Глинка и Леонкавало.

• На 17 декември своите „Коледни откровения” ще поднесат Ромео Смилков (гост), Линка Стоянова (гост), Жанета Стегарева и Елена Чавдарова-Иса. Камерната програма включва творби от Фрескобалди, Й. С. Бах, Шуберт, Пучини, Гуно, Делиб.

• На следващия ден – 18 декември, хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева и хорът на Държавна опера Пловдив с диригент Христо Михалев ще изнесат концерт „Преди святата нощ”.  На сцената в Концертна зала ще се качат още Здравка Колева – арфа, Димо Георгиев- тенор, Росица Начкова, Десислава Гюзелева и Радул Начков - ударни инструменти, Светослав Калчев – обой, Тодор Златарев – контрабас, Момчил Ангелов – китара. В програмата са включени произведения от Моцарт, Рамирес и Бритън.

• Малките зрители ще бъдат изненадани с вълшебната музикална приказка „Хензел и Гретел” на 14 и 16 декември.

• Съставът на Държавна опера Пловдив е в трескава подготовка и за Новогодишна Гала със специалното участие на чаровника Орлин Павлов и примата Еделина Кънева на 30 декември, както и за допълнителното представление на „Турандот” на 20 декември.

Автор:
Държавна опера Пловдив
Публикация:
10.12.2013 г. 15:43
Посетено:
1230
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18256-darzhavna-opera-plovdiv-s-poreditsa-praznichni-kontserti