Музика

София - избрана за световна премиера

Дуото Дино Салуци/Аня Лехнер

◊ СЪБИТИЕТО

Световна премиера на новия проект на дуото Дино Салуци/Аня Лехнер в зала “България” на 1 март.


◊ ПОВЕЧЕ

Днес пристига дуото Дино Салуци-Аня Лехнер с редовен полет на Луфтханза ден преди представлението в зала “България”, което е първото от тяхното европейско турне. Музикантите пристигат по покана на Джаз +, за да представят своята нова музикална програма, която ще бъде изпълнена за първи път пред публика. С това се открива и новият концертен сезон на Джаз +, нещо като предчувствие за второто издание на фестивала през април-май.

В програмата на музикантите са предвидени още: посещение на джаз клуб “Чекпойнт Чарли”, където ще се срещнат с български музиканти; обиколка на исторически забележителности в София; обяд в ресторант “Отвъд алеята, зад шкафа”, където организаторите намериха подходяща селекция от аржентински вина. Дино Салуци и Аня Лехнер ще дават автографи на своите фенове в Дюкян Меломан, (представители на тяхната звукозаписна компания ECM за България), като организаторите ще обявят точния час по-късно днес на сайта си (www.jazz-plus.net). Концертът ще бъде изцяло акустичен (без допълнително озвучаване). Европейското турне на музикантите продължава с концерти в Гърция, Белгия, Франция и Германия, след което влизат в студио за запис на нов албум.


◊ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Дино Салуци е световноизвестен композитор и изпълнител на бандонеон, а Аня Лехнер е виртуозен виолончелист, член и съосновател на квартет “Розамунде”. Интересното съчетание на бандонеон и виолончело провокира слушателското любопитство вече шест години. Оттогава датира съвместната работа на Дино Салуци и Аня Лехнер. В творбите им си дават среща танго, джаз и класическа музика, както и влияния от аржентинския фолклор. Посетителите в зала “България” на 01 март ще могат да се насладят на съвременна камерна музика от най-висока класа!

Организаторите съобщават, че поради големия интерес билетите за концерта са пред изчерпване.

Автор:
Джаз +
Публикация:
28.02.2006 г. 12:48
Посетено:
679
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/1820-sofiya-izbrana-za-svetovna-premiera