Музика

Милчо Левиев и Вики Алмазиду - гост-лектори в АМТИИ

АМТИИ започва честванията на своята 50-а годишнина

Милчо Левиев и Вики Алмазиду - гост-лектори в АМТИИ


◊ СЪБИТИЕТО

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство отбелязва 50-годишен юбилей през 2014 г. Висшето учебно заведение започва честванията още от този месец и в продължение на цяла година ще предлага на пловдивчани множество разнообразни срещи с изкуствата, застъпени в академичната му програма.

По покана на ректора проф. Милчо Василев на 22 ноември, петък, Милчо Левиев и Вики Алмазиду ще изнесат открити уроци в концертната зала на Академията на ул. „Съборна” 39. От 11.30 ч. маестро Левиев ще говори за тайните на джаза, класическата и етно фюжън музиката, а Вики Алмазиду ще разкрие тънкостите на джазовото пеене от 15 часа.

В същия ден от 13.30 часа ще бъде представен и документалният филм „Дъждовен ден” на режисьора Андрей Чертов. Черно-бялата лента е посветена на големия българския джаз музикант Огнян Видев, който е роден, живее и продължава да твори в Пловдив.

Входът за откритите уроци и прожекцията е свободен.


В събота, 23 ноември от 21 ч. на клубната сцена на „Bee Bop Café” ще бъде представен проектът „Милчо Левиев разказва...”. С музика и думи Маестрото ще разкаже истински и интересни истории от живота си, ще сподели и за най-новите си музикални проекти и търсения. Ще звучат авторски теми на Милчо, в които е отразен неговият начин на възприемане и съпреживяване на джаза и чрез които творецът влага собствен уникален почерк в многообразието от музикални форми.

С поглед към джазовото наследство и съвременните тенденции в развитието на жанра в това пътешествие из времето с него на сцената ще бъдат още певците Вики Алмазиду и Петър Салчев, басистът Александър Леков и Емил Пехливанов – барабани. Билети – в клуба преди началото на концерта.


Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
18.11.2013 г. 15:31
Посетено:
1170
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18071-milcho-leviev-i-viki-almazidu-gost-lektori-v-amtii