Музика

"Season of Colors" - джаз, соул, госпъл и етно ще зазвучат акапела в "Студио 5"

Самостоятелен концeрт на група "Спектрум"

"Season of Colors" - джаз, соул, госпъл и етно ще зазвучат акапела в "Студио 5"

◊ СЪБИТИЕТО

Джаз, соул, госпъл и етно ще зазвучат акапела в столичния клуб „Студио 5” тази неделя, 17 ноември, от 20:30 часа.

Младите певци от група "Spectrum" ще зарадват почитателите си по случай своя първи рожден ден с пъстра програма под надслова „Season of Colors”.

Както сами споделят изпълнителите, първият сезон на състава е не само изключително успешен, но и наситен с емоционални преживявания и много вдъхновение. Освен в богатото звучене, елегантният подход на октета към вокалната музика намира израз и в новаторските им аранжименти, пример за това е изключително атрактивния джазов вариант на популярната народна песен “Седнало е Джоре”. Именно това ги мотивира да творят с неповторим почерк – осем гласа, преплитащи се в красива и завладяваща хармония.

 

◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

"Spectrum" стартира като мъжки квартет през пролетта на 2012 година, но не след дълго членовете на формацията решават да обогатят звуковата палитра с женски гласове и така към идеята се присъединяват четири момичета. От края на годината, вече като октет, групата има и своите първи успешни изяви пред публика.

"Spectrum" се състои от млади певци с разнообразен опит – от областта на хоровата музика до джаза и театралната сцена. Това предопределя и широкия спектър на техните вкусове и предпочитания. Репертоарът им се състои от оригинални аранжименти на джаз, поп, соул и етно музика. Мотивира ги най-вече удоволствието от пеенето акапела, тъй като гласът е най-искреният и неподправен начин човек да изрази себе си.

"Spectrum" са: Боряна Йорданова, Мая Вълчева, Весела Морова, Димана Тодорова, Наско Кулински, Явор Узунов, Янко Янков, Константин Бейков.


Автор:
Биляна Йовчева
Публикация:
13.11.2013 г. 09:41
Посетено:
1427
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18034-season-of-colors-dzhaz-soul-gospal-i-etno-shte-zazvuchat-akapela-v-studio-5