Музика

Концерт на възглавници за обой и пиано

Изпълнения на Галя Коларова (пиано) и Димитриос Караминцас (обой)

Концерт на възглавници за обой и пиано



◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на възглавници за обой и пиано

1 декември 2013 г. (неделя), 11:00, 14:00 и 17:00 ч.
София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2

Във втория ни есенен концерт ще срещнем за първи път малките си гости с един от най-цветните духови инструменти – обоя. Програмата включва пиеси за обой и пиано от Равел, Моцарт, Бритън, Албенис и др.

Музиката за обой и пиано ще бъде представена от световно изявеното дуо – българската пианистка Галя Коларова и обоиста Димитриос Караминцас – американец от гръцки произход. Двамата се срещат да първи път през 2012 г. на музикален фестивал в Германия и оттогава обикалят световните сцени, представяйки необичайното съчетание на обоя с пиано. Тяхната мисия е да откриват и представят забравени произведения за обой и пиано, поради рядкото съчетаване на тези два инструмента и да покажат красотата на тяхното обединение. Критиците определят музиката им като чувствена, енергична и грациозна.

Новото в програмата този път – концертът ни в 14:00ч., както и музикалният урок след него, ще бъдат на английски език. Така искаме да уважим нашите чуждестранни малки приятели и тези от вас, които обичат езиците.

На Работилница на възглавници – един час преди всеки концерт, малките гости отново ще могат да изработят с помощта на екипа на Онче Бонче играчки с подръчни материали, както и след това на Музикалния урок ще разберат любопитни факти за обоя.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

Обоистът Димитриос Караминцас се чувства еднакво у дома си, както в родния си Ню Йорк, така и в неговия втори дом Йерусалим, а и в Берлин, където живее в момента.

Веднага след завършване на Juilliard School в Ню Йорк през 2004 г. става главен обоист на Симфоничния оркестър на Йерусалим, където свири цели 7 години. Димитриос работи активно с Barenboim – Said Foundation и музикалното училище в Рамала, като помага за създаването на първия Младежки оркестър на Палестина. Много други големи оркестри като Израелската филхармония, Хамбургският симфоничен оркестър, Кралският национален оркестър на Шотландия го канят в своите концерти като гост-солист. На Tanglewood Music Center, ежегодна лятна академия в Масачузетс, той печели награда за обой на името на Ралф Гомбърг. През 2011 г. Димитриос се премества в Берлин и същевременно свири с големи оркестри и в камерни формации на престижни сцени в Европа, Северна Америка и Азия, но остава свързан с образователния си проект в Рамала.

Пианистката Галя Коларова e възпитаник на музикалното училище „Любомир Пипков“ в София и на Кралската датска музикална академия в Копенхаген. Учила е и в Музикалната академия „Санта Чечилия“ в Бергамо, Италия. Свири на престижни световни сцени не само в Европа, но и в Близкия Изток и в Китай, като си сътрудничи с музиканти като Вера Вайдман, Константин Богино, София Яфе. През 2013 г. Галя Коларова е участник в Grumo Festival, където представя Концерт за пиано №27 от Моцарт заедно с Grumo Festival Orchestra. Преди това през 2010 г. записва промоционален аудиодиск на италианската Академия Перози, както и албум, посветен на 200-годишнината от рождението на Шопен.


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Концерт на възглавници за обой и пиано Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Билетите са с цени:
. Родител – 20 лв.
. Дете – 5 лв.
. Максимална цена за семейство – 35 лв.



Автор:
Модо България
Публикация:
12.11.2013 г. 15:59
Посетено:
1295
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/18020-kontsert-na-vazglavnitsi-za-oboy-i-piano