Музика

Ексклузивен лайв в Пловдив на Хуан Гарсия-Херерос и групата му Snow Owl Band

Концерт на 12 ноември, 20 ч., в „Bee Bop Café”

Ексклузивен лайв в Пловдив на Хуан Гарсия-Херерос и групата му Snow Owl Band


◊ СЪБИТИЕТО

Ексклузивен лайв в Пловдив ще имат Snow Owl Band на 12 ноември. Концертът започва в 20 ч. в „Bee Bop Café” – единствената клубна сцена в страната, където на живо ще прозвучат композициите от новия албум NORMAS на лидера на бандата Хуан Гарсия-Херерос, популярен като „Снежната сова”.

За представянето на третия си албум Хуан идва с музиканти от световна класа. В Пловдив за първи път ще свирят носителят на „Грами” Хектор Мартиньон – пиано (Колумбия), Роберто Куинтеро – перкусионист от Венецуела, наричан „Кралят на конгата”, от САЩ – Джеръми Пауъл - саксофон, в компанията на българските звезди Александър Владигеров – тромпет, и Стоян Янкулов-Стунджи – барабани.


◊ "
NORMAS"

Музикалните специалисти вече определиха "Normas" като албум с изключително богат оркестров звук, който трансформира традиционни джаз стандарти в нещо, което се превръща в модерна класика. Например  класическият стандарт „Mr. PC” на Джон Колтрейн сега е сложна и много ритмична композиция в размер 5/4.

"Всяка композиция е песен, история и пътуване", казва Хуан. "Normas" не е просто албум, в който се опитвам да покажа уменията си на инструменталист, това е моето тълкуване на класически композиции в джаза. Стремим се да добавим нюанси, водени от едно почти неземно вдъхновение. Във всяка пиеса търсим нов и свеж поглед, без да допускаме компромис с определението „джаз стандарт”.

Гениален е начинът, по който Хуан в аранжиментите си вплита разнообразни групи от инструменти и техните звуци - африкански барабани, горещи латиноамерикански перкусии, кристални тромпетни и саксофонни изпълнения, балканска ритмика - и всичко това в една неделима музикална магия!

Хуан Себастиан Гарсия-Херерос (Колумбия) се отличава с виртуозно музикално майсторство на 6-струнна електрическа контрабас китара. Независимо дали музикалният жанр е джаз, поп, фънк, салса, рок, хеви метъл или Avante Garde, той свири без никакви художествени компромиси. Като композитор негови оригинални композиции са включени в бродуейската продукция "Anatomy of a Knucklehead". У нас е популярен с концертите си на „Джаз форум Стара Загора” и „Лайв Зара Джаз”, както и с колаборациите си с братя Владигерови, Стунджи и група „Дел Падре”. Хуан е работил с музиканти, сред които: Елтън Джон, Шакира, Виктор Вутен, Антонио Санчес, Джоджо Майер, Джони Ривера и др.

Ден по-рано Хуан Гарсия-Херерос и Snow Owl Band концертират в София, където заедно с камерен състав на Софийска филхармония представят за първи път в историята на джаза музика, композирана за камерен оркестър и електрическа контрабас китара.

„Bee Bop Café” се намира в Пловдив, ул. „Гладстон” 1 (Дом на техниката). За резервации: 032 594 779


Автор:
Гергана Семерджиева, за Хуан Гарсия-Херерос
Публикация:
06.11.2013 г. 13:23
Посетено:
1486
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17990-ekskluziven-layv-v-plovdiv-na-huan-garsiya-hereros-i-grupata-mu-snow-owl-band