Музика

Джаз Фокус 2013

Пътешествие през българския джаз

◊ СЪБИТИЕТО

Джаз Фокус 2013

10.11.2013, Sofia Live Club, 19 ч.

Марина Драгомирецкая – вокал,
Мишо Йосифов – тромпет,
Велислав Стоянов – тромбон,
Димитър Льолев – саксофон,
Милен Кукошаров – пиано,
Калин Жечев – пиано,
Борис Таслев – контрабас,
Атанас Попов - ударни


◊ ПРОЕКТЪТ

Проектът „Джаз Фокус 2013“ е концерт, проследяващ развитието на българския вокален джаз от самото му появяване до днешни дни. Като своеобразно продължение на мисията на първия български джаз квартет „Джаз Фокус 65“, екипът по проекта има за цел да прокара невидимата нишка между българския джаз преди, този сега и да създаде условия за съществуването му и занапред.

В това музикално пътешествие главни разказвачи ще бъдат гласът на младата джаз вокалистка Марина Драгомирецкая и тромпетът на Мишо Йосифов. Сцената на Sofia Live Club ще се изпълни и с други утвърдени имена от родното джаз поприще като: Велислав Стоянов – тромбон, Димитър Льолев – саксофон, Милен Кукошаров – пиано, Калин Жечев – пиано, Борис Таслев – контрабас, Атанас Попов – ударни.

В концерта ще прозвучат пиеси на Вили Казасян, Антони Дончев, Ангел Заберски-син, Христо Йоцов, Симеон Венков и др., като модерните им аранжименти, създадени от Мишо Йосифов ще ги поизтупат от праха и ще им дадат съвременен прочит.

Вечерта на събитието ще бъде премиерна и за новата авторска джаз пиеса „Понякога“, чиято музика и текст са написани специално за Марина от Мишо Йосифов и младата поетеса Владислава Генова.

В неделя, 10 ноември, екипът на „Джаз Фокус 2013“ кани топло на музикално пътешествие в българския джаз както ценителите на джаза, така и хората, които не го познават и ще имат идеалната възможност да се запознаят с него и да го обикнат.


Автор:
Владислава Генова
Публикация:
05.11.2013 г. 11:17
Посетено:
1214
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17978-dzhaz-fokus-2013