Музика

Британската сензация "Rudimental" пристига за първото си шоу в България

Събитието е на 14 декември

Британската сензация "Rudimental" пристига за първото си шоу в България


◊ ПЪРВИ КОНЦЕРТ У НАС

На 14 декември една от най-бързо набиращите популярност английски формации „Rudimental” ще пристигне за първото си шоу в България.

В столичната зала “Христо Ботев” британската drum ‘n’ bass сензация ще направи DJ set, с който ще представи дебютния си албум „Home”.

 

◊ КОИ СА „RUDIMENTAL”

Зад името „Rudimental” стоят музикантите Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor и DJ Locksmith. Четиримата британци пишат и продуцират музиката си абсолютно сами, единствено за вокалите привличат световни имена като Emeli Sandé, Alex Clare, John Newman, Foxes, но също така и не толкова популярните Ella Eyre, Sinead Harnett и др.

Това е групата, която успя само за година да набере изключителна популярност в цял свят и да окупира класациите, като едно от най-свежите имена на музикалната сцена в момента.

За „Rudimental”  се заговори усилено през 2012 г., когато сингълът "Feel the love", с участието на певеца John Newman, оглави класацията UK Singles. Последващите две парчета "Not Giving In" и "Waiting All Night"  също завладяха челните места на класациите, а дебютният им албум получава приза за най-добър албум на годината от Barclaycard Mercury 2013.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Билетите за първото DJ шоу на „Rudimental”  в София можете да намерите в мрежата на „Евентим”. Първите 200 билета ще са на промоционална цена от 20 лв.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
27.10.2013 г. 00:54
Посетено:
1086
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17877-britanskata-senzatsiya-rudimental-pristiga-za-parvoto-si-shou-v-balgariya