Музика

Концерт "Кратки вокални форми от операта до съвременната популярна музика"

В рамките на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща”

Концерт "Кратки вокални форми от операта до съвременната популярна музика"


◊ КОНЦЕРТЪТ

Петър Салчев пее арии и популярни песни

Кратки вокални форми от операта до съвременната популярна музика ще представят Еделина Кънева, Петър Салчев и Антони Дончев на 22 октомври (вторник) от 18.30 ч. в Балабановата къща.

Музикалното събитие е част от афиша на фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща”, който осъществява поредния си успешен сезон в Пловдив.

Наред с арии от Моцарт, Пучини, Бородин, Пърсел ще звучат и теми на Бърнстейн, Гершуин, Манчини. Съдържателният подбор не е случаен. Той илюстрира историческото развитие на кратките вокални форми чрез взаимодействията между различните жанрове като цели да обърне внимание не толкова на хронологията, колкото на резултатите от тези смесвания.

За този концерт певецът допълва популярното си амплоа на джазов изпълнител и с известни теми от мюзикъли и арии от оперни произведения, като ще се опита да ги интерпретира по автентичния начин, характерен за времето им. В някои от вокалните партии ще му партнира сопраното Еделина Кънева. На рояла е маестро Антони Дончев.

Петър Салчев е преподавател по пеене в АМТИИ – Пловдив. Концертът е част от неговата художествено-творческа докторантура.


Автор: Гергана Семерджиева
18.10.2013 г. 14:46
Посетено: 1123
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17857-kontsert-kratki-vokalni-formi-ot-operata-do-savremennata-populyarna-muzika