Музика

Серенада на възглавници

"Концерт на възглавници" за китара и пиано

Серенада на възглавници


◊ СЪБИТИЕТО

Серенада на възглавници  

27 октомври 2013 г. (неделя), 11:00 и 17:00 ч.

София, Съюз на архитектите, "Кракра" № 11, зала №2

„Серенада на възглавници”, изпълнена на китара и пиано, е първият ни концерт, с който откриваме новия есенно-зимен сезон на традиционните ни концерти за деца и родители. Младите музиканти Марина Симеонова и Панайот Панайотов са подготвили съвременни преработки за китара и пиано на някои от най-известните опери на Моцарт, Росини, Белини и Верди. Този път ще запознаем малките ни гости със съчетанието на китара с пиано – мекия и нежен тембър на единия инструмент с невероятните възможности на другия. Музиката ще бъде съпроводена с картини, изобразяващи сцени от оперите.

Творчески екип “Онче Бонче” ще води вече традиционната безплатна Работилница на възглавници един час преди началото на двата концерта – в 10:00 и в 16:00 часа. Непосредствено след изпълненията ще има Музикален урок на възглавници. Всички малки и големи любопитковци ще научат повече за китарата, операта и традицията на серенадата.


◊ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ

 Марина Симеонова е завършила Музикалното училище в София в класа по пиано на Александър Василенко. Макар и само на 19 години, Марина е концертиращ музикант и печели награда след награда. Редовен участник е в майсторските класове на проф. Мишел Бероф, проф. Наталия Трул, проф. Шантал Стиляни. Тя спечели Втора награда на публиката на заключителния концерт от майсторския клас на проф. Джон Пери през август, 2013 г. в Германия. Основател е на фестивала „Малки летни концерти" в Пловдив.

Панайот Панайотов e възпитаник на Пловдивското музикално училище. Концертирал е както като солист, така и като част от китарния ансамбъл “Chitarra Camerata“ и Пловдивски китарен квартет. Участвал е в майсторските класове на Фридеман Вутке в Германия и Армин Егер в Австрия. Печели в три поредни години награди в международния конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов”.


◊ БИЛЕТИТЕ

За да присъствате на Серенада на възглавници Ви е необходима предварителна резервация, която можете да направите на http://pillows.bg/reservations/ или чрез имейл на tickets@modo.bg.

Закупуването на билетите ще е в деня на концерта. Адресът на Съюза на архитектите е ул. "Кракра" № 11.

Билетите са с цени:

Родител – 20 лв.

Дете – 5 лв.

Максимална цена за семейство – 35 лв.


◊ ПАРТНЬОРИТЕ

Богатата ни програма ще бъде съпътствана от представяне на продуктите на нашите съмишленици от Thinx Store, OttO Eco Toys, Angeppetto и Little Owl.

Автор:
Модо България
Публикация:
15.10.2013 г. 15:08