Музика

Tea House Live: Българският Джон Скофийлд отново в "Чайната"

Тази седмица в Tea House

Tea House Live: Българският Джон Скофийлд отново в "Чайната"


◊ ТАЗИ СЕДМИЦА

Той си идва с есента и събужда душите на струните. След поредното дълго отсъствие Шибил Бенев се завръща на родна сцена и първата му среща с публиката е в „Чайната” на 16 октомври. Музикалните критици го наричат българския Джон Скофийлд. В удоволствието да свири у дома компания ще му правят Петър Момчев и Наско Попов. Триото на пръв поглед изглежда малко странно, защото няма басист. Но Наско Попов определено може да свири отворено и по този начин музиката им носи усещането за плаващ ритъм, лекота и въздушност. От 22 ч. започва традиционният джемсешън, в който триото Бенев – Момчев – Попов ще проведе импровизиран „кастинг” за джазови музиканти.

Cantaloupe woman, Alligator boogaloo, A caddy for daddy са само част от пиесите, които ще звучат в тематичната вечер „Харлемски джаз” в петък. Селекцията е на китариста Петър Георгиев и отразява впечатленията му от музиката в автентичните харлемски клубове, които той посещава всяка седмица в продължение на четирите години, докато живее в Голямата ябълка. Заедно с Венци Благоев и Митко Карамфилов ще свирят разнообразна и мелодична музика с много груув и импровизации, но без излишно усложняване и търсене на модерност. Просто музика, с която да се отпуснеш и да се усмихнеш след дълга и напрегната работна седмица.

Бразил акустик, боса нова, фънк, етно джаз, фюжън – един много приятен микс от всички тези стилове ще звучи в събота вечер с музиката на Еchoo Balkan Samba. Групата пречупва оригиналната стилистика през призмата на балканското звучене и залага изцяло на акустичното изпълнение.


◊ ПРОГРАМАТА

Ето програмата за седмицата по дни и часове:

16.10. (сряда), 20:00 ч.
Шибил Бенев – китара, Петър Момчев – саксофони, Наско Попов – барабани;
22:00 ч. Джемсешън


18.10. (петък), 20:00 ч.
Харлемски джаз с:
Венци Благоев – тромпет, Петър Георгиев – китара, Димитър Карамфилов – бас


19.10. (събота), 20:00 ч. 

Еchoo Balkan Samba в състав:
Павел Терзийски – вокал, Борислав Ангелков – китара, Руслан Кискинов – пиано, Петър Йорданов-Бъни – перкусии

• До 20 ноември в „Чайната” можете да видите благотворителната изложба "People of Asia" на фотографа Теди Марков-Marconi. Средствата от продажбата на фотографиите ще отидат за коледни подаръци за децата от „Дом за медико-социални грижи за деца” – гр. Дебелец.


Tea House (Чай във фабриката) се намира на ул. „Бенковски” 11 в София. Разполага с уникална вегетарианска кухня и предлага сто вида чай.
За резервации: 088 705 1080.

Автор: Гергана Семерджиева, за Tea House Live
14.10.2013 г. 19:40
Посетено: 941
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17826-tea-house-live-balgarskiyat-dzhon-skofiyld-otnovo-v-chaynata