Музика

Том Джоунс: "Обичам България! Идвам специално, за да ви видя отново!"

Концертът е на 30 октомври в Зала 1 на НДК

Том Джоунс: "Обичам България! Идвам специално, за да ви видя отново!"


◊ ОТНОВО КОНЦЕРТ В СОФИЯ

Том Джоунс се завръща в България за концерт в Зала 1 на НДК на 30 октомври от 19:00 часа. София е градът, в който според самия изпълнител него е бил един от най-запомнящите се концерти от предишната му обиколка. Затова за тази част от турнето си той изрично настоява пред своя мениджмънт България отново да бъде включена. Той споделя, че изявата му пред българска публика го е заредила така, както само най-силните му концерти в неговата дългогодишна кариера.

Сега Том Джоунс се завръща с едно много специално шоу, изпълнявайки пред българската публика хитове като "Delilah”, "Mama Told Me Not to Come", "What's New Pussycat”, "It's Not Unusual", "She's a Lady”, “Burning Hell”, “Tower of Song” и “Hit Or Miss”.

Билетите за концерта се продават в мрежата на „Евентим” на цени от 70 до 165 лв. Съвсем ограничен е броят на билетите за ВИП местата в залата, чиято цена е 180 лв.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ТОМ ДЖОУНС

В своята 46-годишна кариера певецът е оставил сериозни следи в поп, соул и ар енд би музиката. Томас Джоунс Уудуард, както е цялото име на певеца, е роден в Южен Уелс, Великобритания на 7 юни 1940 г.
На 15 години напуска училище и започва да пее по клубовете. Жени се на 17 години, малко след което отива в Лондон, за да подпише музикален договор с „Decca Records”.

Превръща се в един от най-известните певци, пял почти всички популярни стилове музика – поп, рок, ар енд би, кънтри, денс, соул и госпел, и с над 100 милиона продадени албума.

Джоунс е награден с Ордена на Британската империя през 1999 г., а през 2006 получава рицарско звание от кралица Елизабет II за „вярна служба на музиката“. Том получава редица награди през цялата си кариера, включително Грами за „Най-добър нов изпълнител“ през 1966 г., MTV Video Music Award през 1989 г. и две награди Brit – през 2000 и 2003 г.


Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
09.10.2013 г. 15:22
Посетено:
1303
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17789-tom-dzhouns-obicham-balgariya-idvam-spetsialno-za-da-vi-vidya-otnovo