Музика

Енио Мориконе и музикантите от "Класик ФМ" на 10 декември в зала "Арена Армеец"

Това е първият концерт у нас на великия автор на филмова музика

Енио Мориконе и музикантите от "Класик ФМ" на 10 декември в зала "Арена Армеец"


◊ ПЪРВИ КОНЦЕРТ У НАС

Енио Мориконе ще представи първия си спектакъл в България в навечерието на Коледа. Живият символ за емблематична и въздействаща филмова музика ще изнесе концерта си на 10 декември 2013 г. в зала „Арена Армеец” в София, заедно с оркестъра и хора на „Класик ФМ”.

За спектакъла в България пристигат и няколко известни италиански музиканти: Сузана Ригачи – сопрано, Гилда Бутà – пиано, Нани Чивитенга – електрически бас, Масимо Д’Агостино – барабани, Леандро Пичони – клавир, и Роко Дзифарели – електрическа китара.

Билетите за концерта са на цени от 60 до 200 лв.

 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА МАЕСТРОТО

Филмовите шедьоври "За шепа долари", "Добрият, лошият и злият", легендарните "Имало едно време в Америка", "Недосегаемите" и изящният "Малена", както и криминалният сериал "Октопод", новите продукции "Джанго без окови" и "Най-добрата оферта" за пореден път показват финото творчество на Енио Мориконе и неизчерпаемите му запаси с вдъхновение.

Носител е на десетки международни награди през дългогодишната си практика. Получава и престижното отличие „Оскар” през 2007 г. за цялостно творчество за над 500 продукции.

 

◊ МОРИКОНЕ ЗА МУЗИКАТА

На въпроса коя емоция се пресъздава най-трудно със средствата на музиката, авторът е категоричен, че това е любовта. За себе си казва, че музиката е неговото житейско призвание и не гледа на работата си като на грандиозен успех. Добавя, че е повече от нетърпелив от срещата си с българските музиканти от „Класик ФМ” и вярва, че заедно ще поднесат великолепен коледен подарък на българската публика на 10 декември.

 

Автор: Момчил Цонев
09.10.2013 г. 12:11
Посетено: 1317
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17788-enio-morikone-i-muzikantite-ot-klasik-fm-na-10-dekemvri-v-zala-arena-armeets