Музика

Салонни концерти в зала Фоайе - Държавна опера Русе

Покана към колеги и приятели

Салонни концерти в зала Фоайе - Държавна опера Русе


◊ СЪБИТИЕТО

В две поредни вечери – на 7 и 8 октомври, от 19.00 часа в мраморното фоайе на Първи балкон, Държавна опера Русе ще предложи на почитателите на класическата музика камерни концерти с богата и атрактивна програма.

Салонните концерти са покана към приятелите на Операта за среща с познатата и непозната класика в по-задушевна обстановка. За публиката ще бъде любопитно да види и чуе великолепните инструменталисти Здравко Саралиев, Надежда Андреева, Божена Петрова, които със своето изкуство допринасят за брилянтното звучене на Русенския оркестър, но този път като солисти.

Със солови изпълнения в следващия концерт - на 8 октомври, ще блеснат и хористите на Държавна опера Русе. Не случайно чуждата критика определи хора на Русенската опера като новата „звезда на фестивала в Солотурн”, а оркестърът заслужено се нарежда сред най-добрите в Европа. 

На 7 октомври кларинетистът Здравко Саралиев, флейтистката Надежда Андреева, пианистката Божена Петрова ще изпълнят любими оперни арии, интерпретирани от кларинет, флейта и пиано. Тенорът Александър Баранов ще се присъедини с букет от подбрани арии и романси.

На 8 октомври талантливите певци от хора на Държавна опера Русе Лиляна Харизанова, Кремена Ганчева, Невена Кънчева, Венета Димова, Искрена Павлова, Дилян Близнаков, Пламен Троански са подготвили една вълшебна музикална разходка през вековете с изпълнения на фрагменти от творби на Моцарт, Доницети, Куртис, Пучини, Джордано, Сен-Санс, Чайковски, Римски-Корсаков. Съпроводът на пиано е в ръцете на Наталия Радославова, Йоана Маринова, Божена Петрова. Водещ на концерта ще бъде солистът на Държавна опера Русе, басът Пламен Бейков.


Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
04.10.2013 г. 14:27
Посетено: 1085
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17759-salonni-kontserti-v-zala-foaye-darzhavna-opera-ruse