Музика

"Ginger Groove" - заедно в джаза!

Концерт "Ginger Groove" и приятели, по случай втория рожден ден на триото

"Ginger Groove" - заедно в джаза!


◊ СЪБИТИЕТО

На 9 октомври, сряда, втори рожден ден празнува "Ginger Groove". Триото от китара, контрабас и глас завладява своята публика с неустоим коктейл от модерен суинг, акустичен поп и боса нова. През 2013-та година Боряна Йорданова, Петър Георгиев и Влади Михайлов преплитат мелодиите на шансона и горещината на суинга в концертната програма „Музика под небето на Париж”, за която са наречени „франкофоните на българската музикална сцена”. Привличащо все повече почитатели, триото кани различни гост-изпълнители за различните си проекти.

В сряда (09.10.) на сцената с тях ще се качат Ники Бакалов – барабани и Наско Хаджиев – саксофон. Суингът, боса новата и блусът ще бъдат подправени с щипка френски вкус, а концертът ще бъде заснет от БНТ и излъчен в предаването „Джаз линия”.

Не пропускайте музикалното изкушение "Ginger Groove" и гостите им тази сряда, бар „Backyard” - ул. "Шишман" 22, 20.30 ч.

 

◊ ФОРМАЦИЯТА

"Ginger Groove" е акустична формация от китара, контрабас и глас. Боряна Йорданова (вокал), Петър Георгиев (китара) и Влади Михайлов (контрабас) се събират през есента на 2011-та година, обединени от идеята за един нов прочит на поп музиката, суинга и боса новата. Пречупени през индивидуалния светоглед на всеки от музикантите, тези стилове се обединяват в специфичния „джинджър” звук на групата.

На клубна сцена „Ginger Groove” могат да бъдат чути в „Студио 5”, „Чайната”, „Петното на Роршах” и др. Участват и в много музикални фестивали. Обогатявайки и разнообразявайки своя репертоар, “Ginger Groove” включват в състава си и различни гост-музиканти.

Автор:
Влади Михайлов
Публикация:
04.10.2013 г. 11:32