Музика

Концерт на солистите на Държавна опера Русе в подкрепа на Пловдивския драматичен театър

Празничен концерт за Деня на музиката, под мотото "Артисти за артисти"

Концерт на солистите на Държавна опера Русе в подкрепа на Пловдивския драматичен театър


◊ СЪБИТИЕТО

Празничен концерт на солистите на Държавна опера Русе за Деня на музиката, в подкрепа на Пловдивския драматичен театър


На 2 октомври, сряда, от 19.00 часа в зала Филхармония Русе солистите на Държавна опера Русе ще посветят своя Празничен концерт за Деня на музиката на своите колеги от Пловдивския драматичен театър под мотото „Артисти за артисти”. На 22 август сцената на Драматичния театър в Пловдив бе унищожена след пожар и сезонът на един от най-успешните театри в България бе застрашен.

Всички приходи от концерта са предназначени за възстановяването на сградата на Театъра.

Кампанията за набиране на средства в подкрепа на пострадалия Драматичен театър Пловдив се инициира от Министерството на културата със съдействието на Съюза на артистите в България.


В концертната програма са включени популярни канцонети от Тости и Лара, песни на Шуберт, арии, дуети и ансамбли от опери на Росини, Доницети, Бойто, Верди, Пучини и оперети на Калман и Лехар.

Участват: Теодора Чукурска, Владислава Гарвалова, Андреана Николова, Йоланта Николаева, Александър Баранов, Стилиян Минчев,  Емил Желев, Момчил Миланов, Пламен Бейков, Стоян Стоянджов.

На рояла: Божена Петрова, Йоана Маринова, Наталия Радославова.

 

 

Автор: Сийка Лапачка, Държавна опера Русе
01.10.2013 г. 13:49
Посетено: 1189
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17730-kontsert-na-solistite-na-darzhavna-opera-ruse-v-podkrepa-na-plovdivskiya-dramatichen-teatar