Музика

Концерт на Ди Ди Бриджуотър в София

Джаз+ пуска билетите за концерта

Концерт на Ди Ди Бриджуотър в София


◊ СЪБИТИЕТО

Една от най-големите джаз певици на нашето време, носителката на две награди Грами Ди Ди Бриджуотър ще изнесе концерт в София на 28 март в зала 1 на НДК.

Концертът е организиран от Джаз+ и Френския институт в България. Певицата ще представи парчетата от най-новия си албум J’ai deux amours.


◊ БИЛЕТИ, БИЛЕТИ...

Джаз+ стартират продажбата на билети онлайн чрез сайта на Дюкян Меломан (http://meloman-bg.com/tickets/) и в близо 50 бокс офиса в София и големите градове чрез системата за продажба на билети Ивентим (http://eventim.bg). Билетите за концерта в София ще са на специална цена от 25 до 50 лв.


◊ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛКАТА

Ди Ди Бриджуотър беше номинирана за награда Грами и тази година в категорията Най-добър вокален джаз албум за програмата, която българските й фенове ще имат уникална възможност да чуят и видят на живо.

Ди Ди Бриджуотър има завладяващо артистично присъствие на сцената, тъй като има богат опит като актриса в мюзикъли на Бродуей. Тя е носител на най-престижната награда Тони за участието си в мюзикъла “The Wiz” и е номинирана за наградата Сър Лорънс Оливие за ролята на Били Холидей в мюзикъла “Lady Day”.

Ди Ди Бриджуотър е изключително активна в различни области. От 1999 г. е посланик на Организацията за храни и земеделие на ООН, помагайки в борбата с глада по света. Тя наследява Бранфорд Марсейлис като водещ на едно он вай-популярните джаз-радиопредавания – The JazzSet – по NPR (National Public Radio). А малцина знаят, че тя е прекрасният вокал в едни от най-популярните парчета на модерни есид-джаз банди като Юнайтед Фючър Организейшън и Габен.


◊ ОЩЕ

Организаторите от Джаз+ дават възможност на най-любопитните да разгледат фотографии, да прочетат специално интервю за концерта в София, да слушат музика и дори да гледат кратко видео на специалния уебсайт, направен за концерта на Ди ди Бриджуотър в София, на адрес: http://www.jazz-plus.net.

Автор:
Джаз +
Публикация:
13.02.2006 г. 21:00
Посетено:
530
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/1762-kontsert-na-di-di-bridzhuotar-v-sofiya