Музика

15 български деца участват в спектакъла "The Wall"

Роджър Уотърс идва у нас на 30 август

15 български деца участват в спектакъла "The Wall"


◊ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НА СЦЕНАТА С РОДЖЪР УОТЪРС

15 български деца репетират усилено за изпълнението на класиката на “Pink Floyd” “Another Brick in the Wall” заедно с Роджър Уотърс. Легендарният музикант идва в България за първи път, за да представи спектакъла си “The Wall”. Остават броени дни до дългоочаквания концерт на 30 август на Националния стадион „Васил Левски“.

Във всяка страна, в която представя “The Wall”, Роджър Уотърс кани 15 деца на сцената. Децата, подбрани от няколко столични училища от хореографа Живко Желязков, се подготвят за своето участие повече от месец.

От началото на август репетициите продължават по няколко часа всеки ден. Децата, които са на възраст от 7 до 14 години, се подготвят според инструкциите, подадени от мениджмънта на Уотърс. Изричното условие е те да не са професионални певци и танцьори, важна е тяхната емоция и как те я изразяват чрез участието си в шоуто.

 

◊ ВЕЧЕ СЕ СТРОИ СЦЕНАТА ЗА СПЕКТАКЪЛА

Подготовката за дългоочаквания концерт вече тече с пълна сила у нас. В 150 тира е събрано цялото оборудване за шоуто. Част от тях са вече в София и ще започне изграждането на уникалната сцена, разположена в целия сектор Г на националния стадион. На внушителната сцена ще бъде построена огромната стена, висока цели 12 метра.

Белите тухли в нея, на които ще се прожектира ефектната мултимедия, са направени от специален материал и всяка една тежи приблизително 5 кг. В края на шоуто широката 150 метра стена ще бъде разрушена като символ за края на разделението между хората.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Пуснатите на специална цена билети за рок спектакъла “The Wall” от 30 лв. са вече изчерпани. Все още се намират билети на цени от 65 до 180 лв., които могат да бъдат закупени от всички каси на „Тикетпро“ в страната.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
23.08.2013 г. 10:24
Посетено:
1321
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17500-15-balgarski-detsa-uchastvat-v-spektakala-the-wall