Музика

ZEA - Аларма Пънк Джаз 10 в Чешки център

23.08.2013, 21:00 ч., София, Чешки център

ZEA - Аларма Пънк Джаз 10 в Чешки център


◊ СЪБИТИЕТО

Аларма Пънк Джаз 10
ZEA

(Arnold de Boer from THE EX)

Support: Rosenquarzexpress (София/Мюнхен) & Verena Kraemer

23.08.2013, 21:00 ч., София, Чешки център

Причудливи ритмически структури от Етиопия и Гана, електронен инди-рок, имро-пънк и социално ориентирана поезия, философски прозрения и „фитнес кабаре” (ако трябва да заимстваме термина от друга една наша любима група). Жанровете и влиянията са безброй, но музиката на ZEA е уникална и разпознаваема още от първия риф.


ZEA е соловият проект на добре познатия у нас Арнолд де Боер, настоящ вокалист (и китарист, а в по-разширените формации и тромпетист) на родоначалниците на инпро-пънка THE EX, които най-после гостуваха и на „Аларма” миналата година. One-man show (или two-man, защото винаги е от значение кой седи зад пулта), ZEA е проект, обиколил целия свят, включително и Балканите (три пъти досега – от EXIT до някои съвсем локални събития).

В България гостува за първи път – извънредно, като част от поредното балканско турне, включващо от престижен фестивал за  документално кино в Косово до пънкарски барове из цяла Македония. Личният му шофьор и водач из Балканите е самият Васко Атанасоски от Bernays Propaganda, който идва с групата си у нас само две-три седмици след концерта на ZEA.

Преди Арнолд на сцената на Лилавия салон в Чешкия център ще излязат Rosenquarzexpress с още нови песни, както и Верена Кремер – гост-VJ от Мюнхен.


Автор:
Чешки център - София
Публикация:
19.08.2013 г. 13:40
Етикети:
музикаЧешки центърСофия
Verena Kraemer
Верена Кремер
Rosenquarzexpress
Arnold de Boer
Арнолд де Боер
Аларма Пънк Джаз 10
ZEA
Посетено:
1300
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/17488-zea-alarma-pank-dzhaz-10-v-cheshki-tsentar